ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Felhívom képviselő úr figyelmét, hogy sajnálatos módon az alkotmánybírósági eljárást nem parlamentáris kifejezéssel illette. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)
Tisztelt Országgyűlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezleten elhangzottak alapján a büntető jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, az emberi jogi, az önkormányzati, a gazdasági, a költségvetési és a nemzetbiztonsági bizottságnak.
Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és a költségvetési bizottságnak.
A szakképzésről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális, a kulturális és az oktatási bizottságnak;
(10.20)
- a Hungalu Rt. járadékfizetési kötelezettségének részbeni elengedésével kapcsolatos határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési és a gazdasági bizottságnak;
- a nemzeti környezet- és természetpolitikai koncepció kidolgozásáról szóló határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési és az alkotmányügyi bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk várható programját:
Először a földrendező és földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatok részletes vitájára kerül sor, majd
a külföldiek beutazásáról, magyarországi tartózkodásáról és bevándorlásáról szóló törvényjavaslat általános vitáját folytatjuk.
Nyomatékosan felhívom tisztelt képviselőtársaim, valamint - különösképpen - a frakcióvezetők figyelmét arra, hogy a szokásostól eltérően, ahogy ezt már napirendi javaslatunkban jeleztük, már 12 órakor - vagy lehet, hogy néhány perccel már azt megelőzően - sor kerül a statisztikáról szóló törvényjavaslat határozathozatalára. Időgazdálkodási szempontból jeleztük ezt már előzetesen, és jelzem nyomatékosan most is. A határozatképesség biztosítását tehát elengedhetetlennek tartjuk.
Délután, a szokott időpontban, az interpellációk és kérdések előterjesztésére kerül sor.
Ezt követi a frekvenciagazdálkodásról szóló törvényjavaslat, majd a pénzintézetekről és pénzintézeti tevékenységről szóló 1991. évi LXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala.
Miután a tegnapi ülésnapon a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetéséről szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat vitája során módosító javaslatot senki sem nyújtott be, a kiadott napirendi javaslattól eltérően ma sor kerülhet ennek a határozathozatalára is.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy a hágai alávetési nyilatkozat határozathozatalának ügyében ma fél kettőre rendkívüli házbizottsági ülést hívok össze. Ennek a házbizottsági ülésnek a meghívotti körét a szokásosnál szélesebben szeretném meghatározni, tehát a frakcióvezetőkön és a házbizottság állandó tagjain kívül a Külügyminisztérium illetékes tisztségviselőinek meghívását is szorgalmazom; kérem a külügyi bizottság, az alkotmányügyi bizottság, az ügyrendi bizottság elnökének a részvételét; a környezetvédelmi bizottság elnökének távollétében a környezetvédelmi bizottság alelnökének a részvételét, és a bős-nagymarosi bizottság képviseletét az ülésen - Tóth-Kurucz János mint előadó, szerencsés, ha részt tud venni.
Ennek eredményétől függően kerülhet sor a hágai alávetési nyilatkozat határozathozatalára - mint lehetőségre.
Végül, a délután, illetve az este folyamán, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjairól és azok 1993. évi költségvetéséről szóló 1992. évi LXXXIV. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat részletes vitájával és határozathozatalával tervezzük befejezni ülésnapunk munkáját.
Természetesen a házbizottság ülésére meghívottak írásbeli meghívólevelet is kapnak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me