ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Megkérem képviselőtársaimat, foglalják el helyüket. (Rövid szünet után.)
Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm képviselőtársaimat, kedves vendégeinket, a közvetítésre figyelő minden honfitársunkat. Tavaszi ülésszakunk 20. ülésnapját megnyitom.
Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Szabó Lajos és Trombitás Zoltán jegyzők lesznek segítségemre. Mai ülésünkről 30 képviselőtársunk jelentette be előzetesen távolmaradását. Amennyiben valamelyikük mégis meg tudott jelenni, kérem szíves jelzését. (Senki sem jelentkezik.) Senki sem jelentkezett.
Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnökök ma reggeli értekezletén elhangzottakkal összhangban a Polgári Törvénykönyv egyes rendelkezéseinek módosításáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, a kulturális, a gazdasági, a mezőgazdasági és a szociális bizottságnak.
A társadalombiztosítás pénzügyi alapjairól és azok 1993. évi költségvetéséről szóló 1992. évi LXXXIV. törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési és a szociális bizottságnak.
A Nitrokémia Ipartelepek állami alapjuttatás és állami kölcsön visszafizetési kötelezettségeinek elengedését indítványozó határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési és a gazdasági bizottságnak.
A Kormány foglalkoztatáspolitikai tevékenységéről, valamint további foglalkoztatáspolitikai célkitűzéseiről szóló beszámolót megtárgyalásra kiadom a gazdasági, a szociális és az önkormányzati bizottságnak.
A Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetéséről szóló törvény alapján a Vám- és Pénzügyőrségnél folyó, az azonnali vámkiszabás informatikai feltételeit megteremtő munkálatokról szóló beszámolót megtárgyalásra kiadom a költségvetési bizottságnak.
A nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról rendelkező határozati javaslatot is a költségvetési bizottságnak adom ki megtárgyalásra.
A társulási megállapodás végrehajtására és az európai integrációval kapcsolatos feladatok megoldására szolgáló kormányzati szervezeti és felelősségi rendszerről az Országgyűlés határozata alapján kiadott tájékoztatót megtárgyalásra kiadom az európai közösségi ügyek bizottságának, a gazdasági és a környezetvédelmi bizottságnak.
A Kormány privatizációs tevékenységének országgyűlési ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az ügyrendi, a gazdasági és az alkotmányügyi bizottságnak.
A társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosításáról és kiegészítéséről szóló törvény módosításáról intézkedő törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális és az alkotmányügyi bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! Ismertetem a mai ülésnapunk várható programját.
Először a vasútról szóló törvényjavaslat általános vitáját kezdjük meg. Ezt követi a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló országgyűlési határozati javaslat vitája.
Majd a magyar állampolgárságról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása.
Az időtényezőtől függően A rasszizmus, az idegengyűlölet és az antiszemitizmus ellen címet viselő országgyűlési nyilatkozati javaslat általános vitájának folytatásával folytatjuk munkánkat.
Az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárakról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása következik;
végül az országgyűlési képviselők által betöltött gazdasági tisztségek nyilvánosságáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitája.
A földrendező és földkiadó bizottságokkal kapcsolatos előterjesztések megtárgyalására a bizottsági előkészítés érdekében következő ülésünkön kerül sor.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, és különösen a frakcióvezetőkét - a távol lévő képviselőkre való figyelemmel is -, hogy ma körülbelül háromnegyed 12-kor látogatja meg ülésünket Ivan Gasparovics úr, a szlovák parlament elnöke és kísérete. Kérem, legyenek időgazdálkodásukban erre a körülményre figyelemmel.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me