TÓTH-KURUCZ JÁNOS (MDF)

Full text search

TÓTH-KURUCZ JÁNOS (MDF)
TÓTH-KURUCZ JÁNOS (MDF) Köszönöm a szót, Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hozzászólásomat szeretném részben folytatólagosan ráépíteni az előttem szóló képviselőtársam mondataira. Ugyanis egyetértek azzal, amit Pál képviselőtársam mondott, és örülök neki, hogy elmondta, mert erre a részre - legalábbis hozzám - sajnos, nem érkezett el a benyújtott módosító indítványuk. Én a saját módosító indítványomat szeretném indokolni, melynek lényege az, hogy szeretném, ha az illető bizottság - és a magam részéről támogatnám Pál képviselő úr módosító indítványát - kiegészülne az önkormányzati bizottságból is képviselőkkel. Indokom a következő.
(17.30)
Mintha félrebillent volna a mérleg az utóbbi időben, és csak környezetvédelmi, csak ökológiai megközelítésben tárgyalták Bősnek, Nagymarosnak a katasztrófáját, holott bizonyított, bizonyítható tény, hogy a folyó - az általam élőlénynek tekintett folyó - egy olyan környezetben ömlik át azon a tájon, amelyet sűrűn tarkítanak emberi települések. Ezek az emberi települések évtizedek óta abban a hitegetésben élték életüket, hogy jó ivóvizet majd akkor kapnak, amikor megépül az erőmű, szennyvíztisztító műveket és szennyvízelvezető rendszereket akkor kapnak, amikor megépül az erőmű; rendbeteszik az elhanyagolt Duna-partot, az 1945 óta felszámolt személyhajó-kikötőket, majd ha megépül az erőmű; rendbeteszik a lezüllött mellékágakat, a feltöltődött mellékágakat, majd tisztítóműveket kapnak azok a vízfolyások - a tatai Által-ér, vagy felette még a Concó, vagy a tokodi övezet patakjai -, majd ha megépül az erőmű… - és így tovább, és így tovább. Itt még csak meg sem említettem azokat a közvetlen károkat, azokat a direkt károkat, melyeket közvetlenül az építkezések okoztak. Nagyon-nagyon sok és évekre visszamenő az a kár, amit a meg nem tett dolgok okoztak.
Kérem ezért önöket, hogy méltányolják ezt a kérésemet, és szavazatukkal járuljanak majd hozzá, hogy az önkormányzati bizottság is delegálhasson képviselőt.
Tisztelettel jelezném: vannak képviselők, akik érintettek ebben a témában, hiszen jómagam is a beavatkozási szakasz 70 kilométerét tudom magaménak a Duna partján, mint képviselő. Rengeteg problémáját megismertem tehát ennek a vidéknek.
Szeretnék csatlakozni képviselőtársam azon gondolatához, hogy nem értünk egyet Iván képviselő úr szavaival. Jómagam is pontosan a képviselői választókerületemmel szomszédos Felvidék lakossága nevében, az ő méltóságukra hivatkozva szeretném elmondani, hogy ezek a szavak nem illettek ennek a teremnek, ennek a kupolának a légköréhez. Ismételten kérem önöket, hogy támogassák módosító javaslatomat. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me