BERECZKI VILMOS (FKgP)

Full text search

BERECZKI VILMOS (FKgP)
BERECZKI VILMOS (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! A nyugdíjemeléshez én is módosító indítványt nyújtottam be. Én kétféle realitást vettem számításba. Az egyik a jelenlegi pénzügyi realitás, a másik realitás a nyugdíjasok helyzete.
1993. január 1-je előtt, és azt követően abban a fogyasztási struktúrában olyan áremelkedés történt, ami nem felel meg annak a koncepciónak, hogy 9-10%-os, vagy 12%-os kompenzációval a nyugdíjas meg tudjon élni. Úgy gondolom, hogy a tej-, a kenyér-, a gyógyszer-, a háztartási energia-, a csatorna-, a vízáremelés után az olcsóbb cikkekre a nyugdíjasoknak egyáltalán nem maradt pénzük.
Másodszor: a bérkiáramlástól és a pénzkiáramlástól se kell rettegnünk, hiszen a nyugdíjasok, ha véletlenül fölösleges pénzük marad, azt a családba visszapumpálják, tehát ez úton a fiatalokat is, és a családokat is segítjük.
(16.20)
Bizonyos történelmi igazságtétel-vonatkozása is van a javaslatomnak, mégpedig az, hogy 45 éven keresztül ezek a nyugdíjasok voltak, akik dolgoztak, akik a legtöbbet szenvedtek az elmúlt társadalmi időszakban.
Úgy gondolom, hogy ha máshol igazságot tettünk, itt is annyi igazság legalább jár, hogy a nyugdíjasok, mint állampolgárok, meg tudjanak élni.
Éppen ezért úgy gondolom, hogy mind a két javaslatot támogatom abban az esetben, ha javaslatomat a Parlament nem szavazza meg. De fenntartom a javaslatomat és a szavazást név szerint kérem róla, a mellékelt dokumentum alapján. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me