ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 193 igen szavazattal, 4 ellenszavazattal, 65 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most név szerinti szavazás következik, de ezzel kapcsolatban egy rövid bejelentést tennék. Szünetet nem tartunk, a név szerinti szavazás ideje alkalmas arra, hogy ki-ki technikai szünetet tartson.
Tisztelt Országgyűlés! Tehát a 26. pontban és a vele összefüggésben lévő 78. pontban lévő javaslatot az előterjesztő visszavonta.
Bejelentem, hogy a Házszabály 48. § (1) bekezdése alapján az MSZP képviselőcsoportja írásbeli indítványára név szerinti szavazást kell tartanunk - az MDF ugyanezt kérte. (Közbeszólások: Melyikről?)
A 27. pontban Csehák Judit és Kovács Pál a törvényjavaslat 13. §-ában a törvény 44. § (6) bekezdését kívánja elhagyni. (Közbeszólások: Visszavonták!) Ezt visszavonták. Bocsánat, igen, ezt visszavonta.
Tehát a kiegészítő jelentés 29/1. pontjában a szociális bizottság javaslata A- és B-változatot tartalmaz a törvényjavaslat 13. §-ában a törvény 44. §-a (6) bekezdése módosítására.
Mindkét javaslat a 20%-os csökkentésről szóló rendelkezés elhagyására irányul, de az emelés mértékét az A-változat a nettó átlagkereset várható növekedésének megfelelő mértékben kívánja emelni, a B-változat pedig a költségvetési törvényben rögzített várható növekedést veszi figyelembe.
Először a B-változatot teszem fel szavazásra a kiegészítő jelentés 29/1. pont szerint. (Dr. Salamon László: Melyikre vonatkozik a név szerinti szavazás?) Erre még nem volt név szerinti szavazás. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. Államtitkár aszszony?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me