ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Nem kíván szólni, köszönöm. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalásával? Elfogadásához kétharmados többség szükséges. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 253 szavazattal, 2 tartózkodás mellett a kivételes eljárásban történő tárgyalást hagyta jóvá. A Házszabály idézett rendelkezése alapján az oktatási bizottságot jelölöm ki a vita lefolytatására.
Most a nemzeti kulturális alapról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történő tárgyalásáról határozunk.
(15.40)
Az előterjesztést 7564-es számon kapták kézhez. Megkérdezem Andrásfalvy Bertalan miniszter urat, kíván-e szólni. (Nem.) Nem kíván szólni. Köszönöm.
Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e - kétharmados arányban - az előterjesztés kivételes eljárással történő tárgyalásával. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 249 szavazattal, 9 ellenében, 4 tartózkodás mellett jóváhagyta a kivételes tárgyalást.
A Házszabály vonatkozó rendelkezése alapján a kulturális bizottságot jelölöm ki a vita lefolytatására.
Most a rehabilitációs alapról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történő tárgyalásáról kell határoznunk. Az előterjesztést 7567-es számon kapták kézhez. Megkérdezem Surján László népjóléti miniszter urat, kiván-e szólni? (Nem.) Nem kíván szólni. Köszönöm.
Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e az előterjesztésnek kivételes eljárással történő tárgyalásával - kétharmados arányban. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 253 szavazattal, 1 ellenében, 1 tartózkodás mellett jóváhagyta a kivételes eljárást.
A Házszabály vonatkozó rendelkezése alapján a szociális bizottságot jelölöm ki az előterjesztés vitájának lefolytatására.
Most az országos játékalapról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történő tárgyalásáról kell határoznunk. Az előterjesztést 8406-os számon kapták kézhez. Megkérdezem Pongrácz Tibor államtitkár urat, kíván-e szólni. (Nem.) Nem kíván szólni. Köszönöm.
Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e - kétharmados arányban - az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalásával. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 187 szavazattal, 46 ellenében, 29 tartózkodás mellett - tehát a kétharmadot meghaladó arányban - egyetért a kivételes tárgyalással.
A Házszabály vonatkozó rendelkezése alapján a gazdasági bizottságot jelölöm ki az előterjesztés vitájának lefolytatására.
Most a kisvállalkozói garanciaalapról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történő tárgyalásáról határozunk. Az előterjesztést 8563-as számon kapták kézhez. Megkérdezem Pongrácz Tibor államtitkár urat, kíván-e szólni. (Nem.) Nem kíván szólni. Köszönöm.
Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e - kétharmados arányban - az előterjesztés kivételes eljárással történő tárgyalásával. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 217 szavazattal, 15 ellenében, 24 tartózkodás mellett jóváhagyta a kivételes eljárásban történő tárgyalást.
A Házszabály vonatkozó rendelkezése alapján a gazdasági bizottságot jelölöm ki a vita lefolytatására.
Most a nemzeti sportalapról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történő tárgyalásáról kell határoznunk.
Az előterjesztést 8648-as számon kapták kézhez. Megkérdezem Horváth Balázs tárca nélküli miniszter urat, kíván-e szólni. (Nem.) Nem.
Megkérdezem az Országgyűlést, egyetért-e - kétharmados arányban - az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalásával. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 253 szavazattal, 3 ellenében, 5 tartózkodás mellett a kivételes eljárás mellett döntött.
A Házszabály vonatkozó rendelkezése alapján az oktatási bizottságot jelölöm ki az előterjesztés vitájának lefolytatására.
A javaslatok kivételes eljárásban történő tárgyalásával kapcsolatban valamennyi képviselőtársam figyelmét felhívom arra, hogy a Házszabály 49/c. §-ának (2) bekezdése értelmében a kivételes eljárást elrendelő határozat meghozatalát követő 21 napon belül lehet a javaslathoz módosító indítványt előterjeszteni. Természetesen ez a Ház minden tagjára vonatkozik.
Tisztelt Országgyűlés! A Kormány, sürgős tárgyalást kérve, benyújtotta az emberi jogok és az alapvető szabadságok védelméről szóló, eredetileg Rómában, 1950. november 4-én kelt egyezmény és az ahhoz tartozó nyolc kiegészítő jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényjavaslatát a 8872-es számon. Az előterjesztést kézhez kapták. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e sürgős tárgyalásbavételével. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 247 szavazattal, 2 tartózkodás mellett a tárgyalásra kimondta a sürgősséget.
Döntés képviselői önálló indítványok napirendre tűzéséről

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me