SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:

Full text search

SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:
SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Több képviselőtársam aggodalommal figyeli ennek a cégnek a sorsát és ez teljesen érthető. Szabó Lukács azt is helyesen mutatta be, hogy ennek az ügynek az előzménye egy szabályszerűen megtörtént cégalapítás a Magyar Gördülőcsapágy Művek részéről, majd egy gondatlanul elkövetett olyan tőkeemelés, amikor nem vizsgálták elég pontosan az apport értékét és minőségét. Itt felelőtlenség történt, a felelőtlenség következményeit levontuk, és a cégnél, ahol ezt elkövették, vezetőváltás történt, ez az előzmény.
Valóban, eme felelőtlenség hatására ennek a cégnek a sorsa ma kérdéses többek előtt. A megoldások Szabó Lukács által felvázolt három eleme közül az első: a cég tulajdona elvonásának elvi lehetősége megvan, de értelme nincs, mert kisebbségi tulajdonról lévén szó, valóságos hatást nem lehet kifejteni.
Nagyobb eredmény az, hogy a vállalati biztos, akit május 12-én neveztünk ki, a tulajdonosi szervezet kérésére és felhívására kezdeményezte a Cégbíróságnál vagyonkezelő kirendelését, a vagyonkezelő kirendelése megtörtént, akinek van joga a csődeljárás során a határozott lépések megtételére.
Éppen ezért, bár nem egy tárcaközi megoldással, mert azok nem szoktak hatékony és gyors eredményekre vezetni tapasztalataim szerint, de látok lehetőséget a csődegyezség eredményes lefolytatására, mert ennek többféle lehetősége adott még.
(14.30)
Természetesen, hogyha ez nem sikerülne, akkor rendkívül komoly és megfontolt elemzés kell, hogy a cég sorsára végleges választ adjon. De hangsúlyozom, hogy a mostani állapotban - és most menet közben vagyunk - egy cég újraélesztésére látok még lehetőséget a csődeljárás eredményes befejezésével.
Kérem tájékoztatásom elfogadását. (Szórványos taps jobbról.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me