TIRTS TAMÁS (FIDESZ)

Full text search

TIRTS TAMÁS (FIDESZ)
TIRTS TAMÁS (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kétperces reagálásra kértem lehetőséget. Ugyanis a tegnapi és a mai napon is a KMKSZ vezetőit többször illették különböző előjelű vádakkal.
Szeretném hangsúlyozni, hogy jómagam is 1991. december 1-jén Ukrajna függetlenségi népszavazásán, a magyar Parlament megfigyelőjeként, Markó István és Nagy Varga Dezső képviselőtársammal jelen voltam. Akkor a vendéglátónk a KMKSZ részéről az a Fodó Sándor volt és az a Tóth Mihály, akit legutóbb épp Zétényi Zsolt képviselőtársam illetett olyan kifejezéssel, hogy korábban pártfunkcionárius volt.
Ebben a Parlamentben is úgy tudom, hogy ülnek korábbi párttagok, esetleg -funkcionáriusok; és a KMKSZ legitim vezetőit -Tóth Mihály is korábban legitim vezetője volt - én a magam nevében szeretném biztosítani arról, hogy az az álláspont, amit Zétényi Zsolt kifejtett, nem teljesen helytálló.
Ezért kértem szót (Torgyán József közbeszólása: Miután nem is Zétényi fejtette ki.) egyfelől. Torgyán József is többször tett megjegyzéseket a tegnapi nap folyamán is.
A másik dolog, ha már szót kértem: Röviden szeretném még egyszer leszögezni a FIDESZ álláspontját abban a tekintetben, hogy nem tudjuk elfogadni a precedens jogértelmezést. Részint Zétényi Zsolt részéről lehetett hallani, hogy precedenst teremt abban a tekintetben, hogy a békés határmódosításról - abban az esetben, ha elfogadjuk ezt - Magyarország lemondana.
(17.20)
Ezt az értelmezést ez a 2. cikkely nem tartalmazza.
Azt az értelmezést sem tudjuk elfogadni, amit a szabaddemokraták állítanak, hogy örökre el kell felejteni adott esetben a helsinki megállapodást. Ilyen értelemben nem tudjuk elfogadni a precedens értelmezést. Abban az értelemben viszont, hogy a kisebbségi jogok tekintetében ez a szerződés példamutató, el tudjuk fogadni, és ezért a magunk részéről támogatni is fogjuk. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me