TARDOS MÁRTON, a gazdasági bizottság alelnöke:

Full text search

TARDOS MÁRTON, a gazdasági bizottság alelnöke:
TARDOS MÁRTON, a gazdasági bizottság alelnöke: Igen Tisztelt Ház! 1992. december 8-án - mint tudják - Balás István A Miskolci Vendéglátó-ipari Vállalat privatizációs vagyonvesztése címen interpellált, és az interpellációt a Ház nem fogadta el.
A gazdasági bizottság kétszer tárgyalt ebben az ügyben, és arra a megállapításra jutott, amelyet a bizottság jelentésében kézhez kaptak, és amelyet kiegészít Szabó miniszter úr jelentése is, amely ugyancsak a kezükben van.
A bizottság arra a megállapításra jutott, hogy a fennforgó kérdésben nem történt törvénytelenség, a Balás képviselő úr által fölvetett négy kérdésben az Állami Vagyonügynökség felülvizsgálta a saját eddigi gyakorlatát, és részleteiben próbált azokon módosítani. Ezen információk alapján a bizottság úgy ítéli meg, hogy a miniszter úr módosított jelentését a Ház fogadja el.
A bizottságban ez a többségi vélemény annak alapján alakult ki, hogy egyrészt a felmerülő problematikus ügyekben az Állami Vagyonügynökség felülvizsgálta az eddigi gyakorlatát, és a módosításra a szükséges intézkedéseket megtette, másodsorban az volt a bizottság véleménye, hogy a megkötött privatizációs szerződéssel kapcsolatos bizalmatlanságra és annak jogszerűségének kétségbevonására nincs is alap, de minden ilyen próbálkozás a privatizációs gyakorlat iránti bizalom megkérdőjelezését is jelentené, és így több kárral, mint haszonnal járna. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me