ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): A bizottsági elnökök nem. (Senki sem jelentkezik.) Egyenként sorra megyünk az egyezményeken. (Közbekiáltások: Egyszerre!)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy az elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a Genfben 1947. július 11-én a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által elfogadott, a munkaügyi felügyeletről - az iparban és a kereskedelemben - szóló 81. számú egyezmény megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. - Közbeszólások: Nem név szerint? - Derültség.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 197 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy az elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a San Franciscóban 1948. július 9-én a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által elfogadott, a munkaerő-gazdálkodási intézmények szervezetéről szóló 88. számú egyezmény megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 191 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellet az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
(19.10)
Kérdezem az Országgyűlést, hogy az elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a Genfben 1957. június 25-én - a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által elfogadott - a kényszermunka felszámolásáról szóló 105. számú egyezmény megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás. - 190 igen, 1 nem, 1 tartózkodás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 190. (Közbeszólás: Kevés! - Zaj.) Igen. Kérem képviselőtársaimat, be kell fejeznünk a munkát! Tehát megismételjük a szavazást, kérem törölni! (Megtörténik.) Egy szavazat hiányzott. (Szórványos taps, amikor Pokorny Endre visszaül a helyére. - Zaj.)
Kérdezem tehát az Országgyűlést, hogy elfogadja-e az általam. (Szabó Iván: Igen. - Derültség.) . elmondott határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak. Nem ismétlem meg, a jegyzőkönyvben rögzítve van. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 190 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Kérdezem az Országgyűlést, hogy az elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a Genfben 1967. június 28-án - a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által elfogadott - az egy dolgozó által hordozható megengedett maximális súly mértékéről szóló 127. számú egyezmény. (Derültség.) . megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatot? (Taps.) Kérem, szavazzanak. (Szavazás. - 188 igen, 1 nem, 3 tartózkodás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés. (Közbeszólások: Újra kell szavazni! - Zaj. - Derültség, amikor Karcsay Sándor elfoglalja helyét az ülésteremben.) Üdvözöljük Karcsay képviselő urat hazai földön! (Taps.) Kérem, vegyen részt a szavazásban.
Tisztelt Országgyűlés! A szöveget nem ismétlem meg, de a szavazást meg kell ismételni. (Derültség, zaj.) Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e az általam ismertetett határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás. - Eörsi Mátyás: melyiket, elnök úr? - Derültség.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 202 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Kérdezem az Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a Genfben 1967. június 25-én - a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által elfogadott - a munkaügyi felügyeletről a mezőgazdaság területén szóló 129. számú egyezmény megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 198 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e az elfogadott módosító javaslatokkal együtt a Genfben 1970. június 24-én - a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által elfogadott - a fizetett szabadságról szóló 132. számú egyezmény megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 197 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a Genfben 1975. június 23-án - a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által elfogadott - a mezőgazdasági dolgozók szervezeteiről és szerepükről a gazdasági és a társadalmi fejlődésben szóló 141. számú egyezmény megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 201 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Továbbá kérdezem az Országgyűlést, hogy az elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a Genfben 1976. június 21-én - a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által elfogadott - a hármas tagolású tanácskozásokról a nemzetközi munkaügyi normák előmozdítása érdekében szóló 144. számú egyezmény megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 200 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Kérdezem az Országgyűlést, hogy az elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a Genfben 1977. június 20-án, az általam többször említett szervezet által elfogadott, a munkavállalók védelméről a munkahelyen levegőszennyeződés, zaj és rezgés által okozott foglalkozási veszélyek ellen 148. számú egyezmény megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 198 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Kérdezem az Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a Genfben 1978. június 27-én elfogadott, a közalkalmazottak szervezkedési szabadságának védelméről és foglalkoztatási feltételeik megállapításával kapcsolatos eljárásokról szóló 151. számú egyezmény megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 201 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Kérdezem továbbá az Országgyűlést, hogy az elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a Genfben 1981. június 19-én elfogadott, a kollektív tárgyalások előmozdításáról szóló 154. számú egyezmény megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 198 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Kérdezem továbbá az Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal elfogadja-e a Genfben 1981. június 22-én elfogadott, a dolgozók biztonságáról, egészségéről és a munkakörnyezetről szóló 155. számú egyezmény megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 199 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me