FILLÓ PÁL (MSZP)

Full text search

FILLÓ PÁL (MSZP)
FILLÓ PÁL (MSZP) Tisztelt Ház! Igen Tisztelt Miniszter Úr! Folyik a tulajdonreform. A privatizációból csak nagyon korlátozottan, a munkavállalói résztulajdonosi program keretében vagy még úgy sem részesedhetnek azok a munkások, dolgozók, akik az elmúlt évtizedekben nyomott bérekért dolgozva, megteremtették azt az állami és önkormányzati vagyont, amelyet most a privatizációs program keretében magánkézbe adnak.
A munkavállalói résztulajdonosi programról szóló '92. évi XLIV. törvény rögzíti, hogy a Magyarországon bejegyzett részvénytársaság vagy korlátolt felelősségű társaság részvényeit, üzletrészeit a társasággal munkaviszonyban álló személyek mint kedvezményezettek az MRP keretében szerezhetik meg.
A 36/1993. számú kormányrendelettel módosított 28/1991. számú kormányrendelet 3. §-ának (1) bekezdése a hitel igénybevételét csak az állami tulajdonban álló vagyon, vagyonrész értékesítése esetén teszi lehetővé. Ez a hátrányos jogi szabályozás az MRP-biztosította lehetőségekből a közszolgáltatásban és önkormányzati tulajdonban lévő cégeknél dolgozókat teljes egészében kizárja.
(14.40)
A tulajdonformák egyenlőségének alkotmányos alapelvéből kiindulva két kérdésem van a miniszter úrhoz:
1. Mit kívánnak tenni azért, hogy a munkavállalók és munkavállalók közti különbséget megszüntessék?
2. Mikorra várható, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő vállalatok dolgozói is részt vehessenek a privatizációban? Várom válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me