SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR., közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter:

Full text search

SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR., közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter:
SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR., közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Valóban nagyon fontos, hogy Magyarország legkiemeltebb üdülőhelye, a Balaton, amennyire lehet, első osztályú módon szolgálja ki az idejövő külföldi és belföldi turistákat. Éppen ezért a tárca a Belügyminisztériummal és az Országos Rendőr-főkapitánysággal együttműködve már tavaly június 15-étől a nyári szezonra hétvégi forgalomkorlátozást rendelt el a nehéz-teherautók, a kamionok forgalmára. Képviselő úr felvetéséből megértettük, hogy idén is hasonló intézkedést kíván az ottani lakosság, s éppen ezért megígérem, hogy meg is tesszük a hasonló forgalomkorlátozási intézkedéseket.
Ami a kamionok parkolását és a lerobbant vagy elromlott kamionoknak a tárolását illeti, az a helyi önkormányzatok hatáskörébe tartozik, ők adnak erre lehetőséget, nekik van módjuk ezt tiltani, ebbe mi nem kívánunk beavatkozni, hiszen nem központi kormányzati kérdés.
Ami a további segítséget illeti: örömmel tájékoztathatom a képviselő urat arról, hogy a héten megindult az első úgynevezett Rola-szerelvény Ljubljana és Budapest között, ami a kamionoknak a vonatra rakását segíti elő és fogja ösztönözni. Ez a szerelvény képes arra, hogy a kamionok egy részét a közútról a vasútra terelje, és az igényeknek megfelelően fogunk kellő mennyiségű szerelvényt indítani ezen a vonalon. Végső megoldást azonban csak az M7-es autópályának a kiépítése hozhat, amelyik tulajdonképpen kiviszi a nyaralóterületről és a községek belterületéről az átmenő forgalmat és a nehézforgalmat. Ennek az ügynek az érdekében folyamatosan tárgyalunk megfelelő pénzügyi szervezetekkel, hogy miképpen tudnánk a finanszírozást biztosítani.
Tehát erre az évre a tavalyi intézkedéseken kívül még a vasúti szerelvények beállításáról is gondoskodtunk, és remélhetőleg a nem túl távoli jövőben pedig elkezdődhet az M7-es autópálya építkezése. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me