KOVÁCS PÁL, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság alelnöke:

Full text search

KOVÁCS PÁL, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság alelnöke:
KOVÁCS PÁL, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság alelnöke: Köszönöm. Tisztelt Ház! A szociális bizottság elnökének távollétében mint a bizottság alelnöke mondom el a bizottságunk álláspontját.
A szociális bizottság kétszer foglalkozott ezzel a módosító indítvánnyal. Az első esetben egyhangúlag kimondta, hogy általános vitára alkalmasnak tartja.
A második alkalommal, pontosan az ügy sürgősségére tekintettel tegnap, az ebédszünetben foglalkoztunk a módosító indítvánnyal, és a bizottság kidolgozott - talán el is jutott már önökhöz - egy bizottsági módosítást, amely három ponton kívánja megváltoztatni az önálló képviselői indítványt.
Ezek közül az első pont a törvényjavaslat címe. A bizottság úgy látta, és ezzel a két előterjesztő is egyetértett, hogy az 1975. évi II. törvényt kell módosítani és nem azt az ez évi VIII-ast, amely az 1975. évit módosítja. Ez lenne az egyik tartalma az indítványunknak.
A másik az - ebből következik természetesen -, hogy egy új 40/A jelzésű paragrafust vezessünk be az 1975. évi II-be és az tartalmazza azokat a változásokat, amelyeket az előterjesztők megfogalmaztak.
A harmadik módosítás lényege pedig az, hogy az eredeti indítványnak a határidejét egy kicsit bővítsük ki, és addig tartson a mentesség ez alól az intézkedés alól, tudniillik a női nyugdíjkorhatár felemelése alól - amíg az 1975. évi II. törvényben előírt új törvény, a nyugdíjkorhatár emelésére vonatkozó új törvény meg nem születik.
Ezt a módosító indítványt a bizottság nagy többséggel, 13 igen és 2 tartózkodás mellett fogadta el, és ajánlja önöknek is elfogadásra.
Csehák Judit és Kósáné Kovács Magda előterjesztők egyetértettek az indítvány tartalmával, hiszen maguk is részt vettek a szerkesztésében. Szeretném elmondani, a bizottsági ülésen a Népjóléti Minisztérium képviselői is, a társadalombiztosítás képviselői is egyetértettek ezzel a javaslattal. Kérem önöket, hogy támogassák a szociális bizottság indítványát. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me