GÁL ZOLTÁN, DR. az MSZP frakcióvezetője:

Full text search

GÁL ZOLTÁN, DR. az MSZP frakcióvezetője:
GÁL ZOLTÁN, DR. az MSZP frakcióvezetője: Tisztelt Országgyűlés! Elnök Úr! Szűk körben beszélgetünk, és én egy javaslatot szeretnék tenni, annál is inkább, mert úgy látom, hogy ez a vita, vagy beszélgetés, ami erről a nyilatkozattervezetről kialakult, néhány disszonáns hangtól eltekintve jó mederben folyt az Országgyűlésben, szerintem azt a politikai célt szolgálta, amelyet a beterjesztők a javaslat előterjesztésével akartak. Most ez az utóbbi néhány kis pengeváltás remélem, ezt nem fogja megcáfolni.
Éppen az előzőkre apellálva tennék egy javaslatot, egyetértve az előterjesztőkkel, bár nagyon szűk körben vagyunk - hangsúlyozom még egyszer -, de rajtam kívül két frakcióvezető-társam jelen van. Meg kellene gondolni, hogy nem lehetne-e hatpárti módosító javaslat formájában esetleg ezt a nyilatkozatot átformálni, mert úgy gondolom, hogy igazán az lenne szerencsés, és akkor hordoznánk ezt a politikai szándékot, amelyet a hozzászólók többsége megfogalmazott, semmint ha most itt elkezdünk majd szavazgatni és vitatkozni egy-egy kifejezésen. Én úgy érzem - mondom itt az utolsó vélemények ellenére -, hogy ennek megvan az esélye.
Én tisztelettel javaslom, hogy gondoljuk ezt meg. A szocialista frakció kész részt venni egy ilyen fogalmazásban, és annak nyomán azt hiszem, egy olyan állásfoglalást tudna kialakítani az Országgyűlés, amelynek a társadalmi hatása így talán nagyobb lenne, mint hogyha ezt más formában tennénk. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me