DÁVID IBOLYA, DR. (MDF)

Full text search

DÁVID IBOLYA, DR. (MDF)
DÁVID IBOLYA, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Képviselői önálló indítványt nyújtottam be a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló törvény módosítására. Javaslom, hogy a törvény egy új szakasszal egészüljön ki, mely lehetőséget biztosít a 97/1992. (VI. 16) számú kormányrendelet alapján adott - elmaradott területek fejlesztését és a munkahelyteremtést szolgáló - területfejlesztési támogatásból megvalósított beruházás, illetőleg erre fordított kiadások költségenkénti elszámolására. Abban az esetben, ha a támogatás felvétele évében a támogatás összege teljes egészében nem kerül költségként felhasználásra, akkor a támogatás összegének fel nem használt része a költségkénti felhasználás évében tekintendő bevételnek.
Két változatban dolgoztuk ki azt a megoldást, hogyha ezt a támogatást - szerződésszegés vagy bármi más miatt - vissza kell fizetni, ez az A-változatban alakuljon át hitellé, a késedelmi kamat pedig nem számolható el költségként. A B-változatban pedig a visszafizetendő támogatás összegét a visszafizetés évében költségként elszámolhatja a vállalkozó. Az ez után fizetendő késedelmi kamat költségként nem érvényesíthető.
A törvény a kihirdetés napján lépne hatályba azzal, hogy az 1992. évben folyósított támogatásokra is vonatkozzék.
Bízom abban, hogy kedves ellenzéki képviselőtársaink, akik a pénzügyminiszter úr válaszát néhány héttel ezelőtt nem fogadták el - amikor Hatvani Zoltán képviselő úr e tárgyban már interpellált -, támogatni fogják a javaslatomat, hiszen ez megoldást jelent ezeknek a vállalkozóknak. Ugyanakkor a koalíciós képviselőtársaim, akik nagy többségükben elfogadták a miniszter úr válaszát, sem azért tették, mert tartalmában egyetértettek ezzel, pusztán azzal a formával nem, hogyha egy törvény nem ad lehetőséget egy dolog orvoslására, akkor nem egy miniszteri válasz, hanem a törvény módosítása fog megoldást jelenteni. Kérem önöket, hogy indítványom napirendre tűzésében támogassanak. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me