DÁVID IBOLYA, DR. az ügyrendi bizottság elnöke:

Full text search

DÁVID IBOLYA, DR. az ügyrendi bizottság elnöke:
DÁVID IBOLYA, DR. az ügyrendi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! A Házszabály megszegésére háromszor hivatkozott Torgyán József, ugyanakkor hivatkozott rá Király Zoltán képviselőtársunk is.
Szeretném elmondani, hogy a Házszabályunk 27. § (1) bekezdése úgy fogalmaz, hogy a köztársasági elnök, a Kormány tagjai, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, a Számvevőszék elnöke, a legfőbb ügyész részt vesz, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke részt vehet az Országgyűlés ülésein, és valamennyien felszólalhatnak.
Boross Péter belügyminiszter úr a Házszabály 27. § (1) bekezdése alapján jogosult a szólásra. Ezt nem szabad összetévesztenünk a napirend előtti felszólalással, amely a képviselőt illeti meg, és rendkívüli ügyben.
(16.10)
Ugyanígy nem szabad összetéveszteni azzal sem, amit Király képviselőtársam említett, a 28. § (5) bekezdéssel, ami a néhány perccel ezelőtti vitára vonatkozott. Ugyanakkor megítélésem szerint Torgyán József szólt házszabályellenesen, nem vette figyelembe azt, hogy a 27. § alapján a Kormány tagjait megilleti a szó, viszont itt sem kétperces reagálásra, sem egyéb hozzászólásra a képviselőt nem illeti meg a szó. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon. - Torgyán József és Király Zoltán jelentkezik.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me