GYURKÓ JÁNOS, DR. környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter:

Full text search

GYURKÓ JÁNOS, DR. környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter:
GYURKÓ JÁNOS, DR. környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter: Köszönöm szépen, Elnök Úr. Tisztelt Képviselőház! A hét végén egyik ellenzéki képviselőtársam tett egy nyilatkozatot, amelyet a Magyar Rádió is közvetített az ország egész területére, és nem adott nekem lehetőséget arra, hogy korrigáljam.
Arról van szó, hogy a Kossuth Rádióban szombat délután elhangzott az, hogy Békés megye a rendszerváltás kárvallottja.
Ezzel kapcsolatban szeretnék néhány adatot felsorakoztatni ennek a cáfolatára.
1991-ben az egy főre jutó fejlesztési célú ráfordítás országosan Békés megyében volt a legmagasabb, tehát ők álltak az első helyen, második helyen Fejér megye volt.
1992-ben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye volt az első helyen, Békés megye a második helyen, a harmadik helyen Szolnok megye volt.
Ezzel kapcsolatban még el kell mondanom önöknek, hogy egy kormány-előterjesztés készült a tavalyi békés megyei kihelyezett kormányülés, illetőleg összevont miniszteri látogatás után. Ezt a múlt héten csütörtökön fogadta el a Kormány az én előterjesztésemben, tehát a Kormány egy cselekvési programot fogadott el Békés megye helyzetének további javítására. Ehhez tartozik még az is, hogy Békés megye képviselői ott voltak a kormányülésen, s elégedetten, pozitívan nyilatkoztak az előterjesztésről.
Tehát ennyit a tényekről. Ha erre esetleg a képviselő úr nyilatkozik, én nem kívánok még egyszer felszólalni, én csak a tényeket szerettem volna rögzíteni. Tehát az egy főre jutó fajlagos fejlesztési ráfordítások tekintetében Békés megye igenis előkelő helyen volt az elmúlt két évben, és az elfogadott kormányzati cselekvési program következtében remélhetőleg ebben az évben is előkelő helyen lesz. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me