IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)

Full text search

IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)
IVÁN GÉZA, DR. (FKgP) A Független Kisgazdapárt legális szárnya már régóta várja, hogy a mezőgazdasági kisvállalkozóknak megfelelő garancia álljon rendelkezésére a kárpótlás révén megszerzett vagyon hasznosításához. Éppen ezért nagy örömmel fogadtuk ennek a javaslatnak a megszületését és bízunk abban, hogy megfelelő szabályozás mellett ez a rendszer működni is fog és a mezőgazdasági dolgozók, mezőgazdasági vállalkozók nagy örömére ez a rendszer tartósabb biztonságot fog nyújtani a mezőgazdasági vállalkozóknak.
Ehhez azonban szükséges, hogy egy olyan szabályozószerv, illetve ellenőrző szerv is legyen beiktatva a törvényjavaslatba, amely a két kritikus pont között szabályozást végez; éspedig egyrészt az alap biztonságos működtetése, másrészt pedig a vállalkozók netán könnyelmű gazdálkodása között ellenőrzést végezhessen. Egy ilyen szerv felállítását, megszervezését javasoljuk.
Ezenfelül meg kell jegyeznünk azt is, hogy azt a bizonyos régi vádat, hogy bankuralom van Magyarországon, ez a törvény is igyekszik tompítani, mert az önállósodás útjára tereli mindazokat, akik a kárpótlási törvényjavaslat révén megfelelő tulajdonhoz jutottak és azt kamatoztatni kívánják. Ezért a törvényjavaslatot részünkről a legmelegebben elfogadjuk. (Szórványos taps.)
(Boros Lászlót Trombitás Zoltán, dr. Szabó Lajost Juhász Péter váltja fel a jegyzői székben.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me