ZSIGMOND ATTILA, a kulturális, tudományos, felsőoktatási, televízió-, rádió- és sajtóbizottság alelnöke:

Full text search

ZSIGMOND ATTILA, a kulturális, tudományos, felsőoktatási, televízió-, rádió- és sajtóbizottság alelnöke:
ZSIGMOND ATTILA, a kulturális, tudományos, felsőoktatási, televízió-, rádió- és sajtóbizottság alelnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Amilyen rövid, olyan fontos törvényjavaslatot tárgyal az Országgyűlés. A kulturális, tudományos, felsőoktatási, televízió-, rádió- és sajtóbizottság e jelentőségének megfelelően a törvényjavaslatot megtárgyalta, tárgyszerű szakmai vitát és hasznos műhelymunkát folytatott. Ennek eredményeként képviselőtársaink 6 módosító javaslatukat visszavonták. 24 módosító indítványt a bizottság egyharmada sem támogatta. 28 pontos jelentésünk a legalább egyharmados támogatottságot élvező módosító javaslatokat tartalmazza.
A vita szakszerűségét illusztrálja, hogy összesen 24 esetben - a 28 pont közül - megegyezett a bizottság és az előterjesztő álláspontja. Ebből 15 alkalommal pozitív megegyezés volt, tehát az előterjesztő a módosító javaslatokat elfogadta, 9 esetben pedig olyasmiket nem támogatott az előterjesztő, amelyeket a bizottság sem támogatott. Eltérés mindössze 4 esetben volt.
Ahogy ez várható volt, a vita különösen a bizottság összetételén bontakozott ki. Nemcsak azért, mert a kulturális bizottság egyhangú szavazással nyilvánította ki, hogy nem kíván az alap bizottságában részt venni. A vita eredményeképpen bizottságunk új és a módosító javaslatok eredményeit összesítő csatlakozó módosító javaslatokat nyújtott be.
Az eltéréseket részletesebben tárgyalva: az alap bizottságának összetételére vonatkozó három javaslat esetében volt eltérés, és a bizottság ügyrendjének kialakítására vonatkozóan egy pontban volt eltérés.
A kulturális, tudományos, felsőoktatási, televízió-, rádió- és sajtóbizottsága - a jelentésben szereplő módosító indítványaival - a törvénytervezetet támogatja, és azt a tisztelt Háznak elfogadásra ajánlja. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me