PUSZTAI ERZSÉBET, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár:

Full text search

PUSZTAI ERZSÉBET, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár:
PUSZTAI ERZSÉBET, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Megmondom őszintén, kissé zavarban vagyok, tudniillik, amit itt felolvasott, nem az, mint amit benyújtott. Nagyon örültem volna, ha az eltelt két hét alatt ezeket a kérdéseket pótlólag megküldi a tárcának, hogy részletesen válaszolhassak rá. A kérdéskör számtalan részletkérdésben sokkal fontosabb annál, minthogy ad hoc választ adjak az ön által feltett kérdésekre. Amit előzőleg megfogalmazott, arra természetesen válaszolni fogok.
A kérdést felvető képviselő úr egészen pontosan látja azt a helyzetet, hogy a dr. Horváth Balázs által betöltött tárca nélküli miniszteri poszt megszűnése változást idézett elő az ifjúság ügyeinek kormányzati szintű képviseletében. Az új helyzethez való alkalmazkodást - bármilyen hihetetlen is - a kormányzat is szükségesnek tartja, sőt, azt az ifjúságpolitikai kérdések, az ifjúság ügyeinek minél hatékonyabb, eredményesebb képviseletére szándékozik felhasználni.
A családok - és ezen belül is az ifjúság - ügyeinek egyes területei már korábban is a népjóléti miniszter feladatkörébe tartoztak. A jövőben ezért az ifjúságpolitikával kapcsolatos tevékenység a népjóléti miniszterhez fog tartozni, aki egyszersmind az egyesített humán- és ifjúságpolitikai kabinet elnöki teendőit is ellátja. Mindezekről a március 3-án megjelent 1015/1993-as kormányhatározat szól.
A fentiek szellemében az 1993. április 13-15. között Bécsben sorra kerülő, az Európa Tanács ifjúsági minisztereinek IV. konferenciáján részt vevő delegációt a népjóléti miniszter jelöli ki, szükség esetén maga is részt vesz a rendezvényen.
A Központi Ifjúsági Alapból nyújtandó támogatások ügyében a ma hatályos jogszabály értelmében az ifjúságpolitikai kabinetnek van döntési joga. Az Országgyűléshez benyújtott, az alapot újraszabályozó törvényjavaslat értelmében azonban e feladatot egy tárcaközi bizottság látja el.
Bízom benne, hogy tisztelt képviselőtársaim segítségével e törvényjavaslat a közeli jövőben törvényi erőre emelkedik.
Összefoglalásképpen tehát megismétlem, hogy a kormányzat ifjúságpolitikai feladatainak ellátásáért a szükséges feladat- és hatáskörrel a népjóléti miniszter rendelkezik.
Megnyugtatom a képviselő urat, hogy ami számára az első pillanatban nem látható, az azért még nem láthatatlan, és nem is biztos, hogy átláthatatlan. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormányzópártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me