SZABAD GYÖRGY (MDF)

Full text search

SZABAD GYÖRGY (MDF)
SZABAD GYÖRGY (MDF) Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Barátaim! Néhány szóval szeretnék köszönetet mondani és ez évi közös tevékenységünknek búcsút. A köszönet mindenkit illet, akinek szerepe volt a magyar törvényhozás ez évi munkájának eredményeiben. Illet minden törvényhozót, illeti az Országgyűlés teljes apparátusát, főtitkárságát, hivatalát, a szellemi előkészítő munkát, a fizikai feltételek megteremtését ahhoz, hogy a törvényhozás eredményesen működjék.
Úgy gondolom, hogy érdemes egyetlen tartalmi mozzanatra is utalni. Az Antall József által is annyira tisztelt Eötvös Józsefnek egy gondolatát engedjék meg, hogy nem eredeti valóságában, de a helyzetre alkalmazva idézzem fel. Eötvös József egyszer azt írta, hogy egy hegyet több oldalról is meg lehet mászni. És azt is, hogy felfelé haladva, az emberek a csúcshoz közeledve egymáshoz is közelednek. Nem állítom, hogy bennünk ez tudatosan így van. De ha az előttünk álló feladatokat és az eddig elért eredményeket nézzük, én úgy gondolom, talán nem túlzott azt állítani, hogy valamennyien – de biztonyos, hogy túlnyomó többségünk – a parlamentáris demokrácián épülő magyar jogállam csúcsait ostromoljuk. Különböző oldalakról elindulva.
És azt is remélem, hogy az elmúlt esztendőről is elmondhatjuk roppant veszteségeink ellenére, hogy előrehaladtunk a csúcshoz való közeljutásban és az egymáshoz való közelítésben is. És amikor erről beszélek, akkor nem egyszerűen a Parlamentben ülő képviselők túlnyomó részének célhoz és egymáshoz való viszonyáról szólok, hanem talán arról is, hogy ennek a csúcsnak az ostromlását többé vagy kevésbé tudatosan, de aggódó figyelemmel nézi az ország, és reménykedő szívvel mindazok a magyarok, akik úgy gondolják, hogy a mi határon inneni sikereink fénye az ő napjaikat is bearanyozhatja. Köszönöm a figyelmüket. (Nagy taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me