ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Ismertetem tehát az országgyűlési határozatot: Az egyes fontos tisztségeket betöltő személyek ellenőrzéséről szóló 1994. évi XXIII. törvény 5. § (1) bekezdésében foglalt rendelkezéseknek megfelelően dr. Botos Gábor bírót, dr. Eigner József bírót és dr. Tarr György bírót a törvény hatálya alá tartozó személyek ellenőrzését végző bizottság tagjává megválasztotta az Országgyűlés. (Taps a jobb oldalon.)
Tisztelt Országgyűlés! A határozati javaslat azonban tartalmazza, hogy a tagok megbízatása 1996. június 30-ig tartson. Az Országgyűlésnek erről is határoznia kell. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy a szavazás eredményére figyelemmel elfogadja-e az országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – 188 igen, 0 nem, 4 tartózkodás. – A leadott szavazatok száma nem elegendő a határozathozatalhoz.)
Tisztelt Országgyűlés! Ez kevés – megismételjük a határozathozatalt. Kérem képviselőtársaimat, hogy mindenki foglaljon helyet. (Rövid várakozás után folytatja.)
Tisztelt Országgyűlés! Tehát megismétlem: a határozati javaslat tartalmazza, hogy a bizottság tagjainak megbízatása 1996. június 30-ig tartson. Erről az Országgyűlésnek kell döntenie. Kérdezem az Országgyűlést, hogy a szavazás eredményére való tekintettel elfogadja-e az országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. A táblán megjelenő eredményt a jobb oldalon taps, éljenzés fogadja.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 192 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm képviselőtársaimnak a mai munkát. Átadom az elnöklést Szabad György elnök úrnak. (Taps a jobb oldalon.)
(Az elnöki széket Szabad György foglalja el.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me