KÁLLAY KRISTÓF (független)

Full text search

KÁLLAY KRISTÓF (független)
KÁLLAY KRISTÓF (független) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem országos jelentőségű ügyben, hanem több mint 30 000 polgár érdekében kívánok önálló indítványt beterjeszteni, mely az ott lakók több mint tízéves sérelmét próbálja orvosolni.
Nagykálló városa valamikor Szabolcs megye székhelye volt, majd a későbbiekben járási székhelyként funkcionált. Ekkor mindenféle intézménye megvolt, úgymint a bíróság, ügyészség, rendőrkapitányság. A járások megszüntetésével ezek a létesítmények megszűntek. A nagykállói járási bíróság területén lévő településeket Nyíregyházához, illetve a nyírbátori bírósághoz csatolták.
Az itt lévő településeken lakók azóta is sérelmezik ezt, hiszen jelentősen megnövekedett a két településre való bejárási időtartam, az időközben megnövekedett utazási költségek miatt szintén hátrányos helyzetbe kerültek.
Az érintett települések polgármesterei 92 vége óta rendszeresen "bombázzák" – úgymond – az illetékes minisztériumokat, hogy állítsák vissza az itteni városi bíróságot. Időközben – ennek a Parlamentnek a helyes döntésére is – Nagykálló városában megépült egy kollégium, amely felszabadította a korábbi városi bíróság épületét, mely kollégiumként funkcionált az azt megelőző időben. Így ismét létrehozható ugyanazon a korábbi székhelyen ez az intézmény.
Ezért kérem képviselőtársaimat, hogy vegyük napirendre ezt az indítványt, és még – ha lehetséges – március vége folyamán tárgyaljuk meg és hozzuk létre májustól a városi bíróságot az ott élők érdekében. Köszönöm figyelmüket! (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me