KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Köszönöm szépen, Elnök Úr. Ahogy mondani szokták: személyes megtámadtatás okán a Gáspár Miklós képviselő úr által elmondottakhoz szeretnék hozzászólni.
Úgy gondolom, a beszédem nem nagy figyelmet keltett benne, ezért adódhatott az a dolog, hogy olyat akar a számba adni, amit soha nem mondtam, nevezetesen, hogy az európai gyakorlattal ellentétes lenne a külföldiek tulajdonszerzésének kizárása.
Ha a jegyzőkönyvben megnézi és visszakeresi, akkor egyértelműen bizonyítható, hogy a következőket mondtam: örülök, hogy MDF-es vezérszónok társam, Zsupos Lajos csatlakozik ahhoz az elképzeléshez, hogy a jelenlegi tiltó jogszabályok a külföldiek tulajdonszerzésének vonatkozásában átmeneti jellegűek, és az Európai Unióhoz történő csatlakozással ezek feloldhatóvá válnak. Ezt mondtam el, és ezt mondom el még egyszer.
Egyebekben felhívnám figyelmét, hogy a külföldiek haszonbérleti időtartamának felső határa nem 30, hanem 10 év, legfeljebb akkor lehet 30 év, ha ültetvénytelepítésre vonatkozik. Nagyon örültünk volna annak, ha ez 30 év lett volna, általános szabályként, s azt hiszem, akkor most nem is lenne közöttünk vita. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me