DÉNES JÁNOS (MIÉP)

Full text search

DÉNES JÁNOS (MIÉP)
DÉNES JÁNOS (MIÉP) Elnök Úr, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! 1994. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, Szatmárcsekén Csete György építész Magyar Kompozíció alkotását és a társadalmi összefogással létrehozott díszteret és országzászlót avatta fel ünnepélyesen a magyar kultúrát, e hazát tisztelő résztvevők sokasága. A Kormány magas szinten, Mádl Ferenc úr személyében miniszteri szinten képviseltette magát.
Ugyanezen a napon, 1994. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a Magyar Szellemi Védegylet levelet írt Szabad György elnök úrnak, a Ház elnökének és Boross Péter miniszterelnök úrnak.
A Ház elnökének írt levél nyílt levél, ezért van módom napirend előtt foglalkozni vele.
Az 1990. márciusi–áprilisi választás Magyarországon rendszerváltó igénnyel, keresztény, nemzeti, demokratikus választási győzelem alapján létrehozta a jelenlegi Parlamentet. Azonban az egész ciklus alatt egy magyarul beszélő, de a 15 milliós magyarság ellen dühödt gyűlölettel viseltető meghatározott társadalmi kör – sajnos, közülük egy-két parlamenti sorban ülő képviselő is – Magyarországot nem tekinti hazájának, a haza fogalmát is elutasítja. (Juhász Pál: Szégyelld magad! Te hülye vagy!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me