DÉNES JÁNOS (MIÉP)

Full text search

DÉNES JÁNOS (MIÉP)
DÉNES JÁNOS (MIÉP) Szabadon és gátlástalanul sértegeti, gyalázza és rágalmazza belföldön és külföldön egyaránt a sokat szenvedett, ezredéves keresztény kultúrájú Magyarországot és annak sokat szenvedett népét, éljen az a Magyar Köztársaság területén vagy a határokon túl. Az egész magyarságot emberi jogaiban, állampolgári jogaiban is sérti ez a megvetésre érdemes magatartás.
"Az Országgyűlés három és fél éve nem volt képes megalkotni a Magyar Köztársaság sajtótörvényét, s ennek következtében az ország sajtója, túlnyomórészt ellenőrizhetetlen idegen pénzforrásokból táplálva a hazugság, a tisztességtelenség és a sajtóbanditizmus szabad vadászterületévé vált. Ezen a vadászterületen a védtelen és a kiszolgáltatott vad nem más, mint a magyar közösségi tudat, amelyet napról napra akadálytalanul mérgeznek, kábítanak és torzítanak.
A Magyar Szellemi Védegylet ezért felszólítja az Országgyűlést olyan nemzetgyalázást szankcionáló törvénycikk megalkotására és beiktatására a magyar Büntető Törvénykönyvbe, amely szigorú börtönbüntetéssel, hivataltól való eltiltással és vagyonelkobzással sújtja azt a magyar állampolgárt, aki nyilvánosan az írott vagy elektronikus sajtóban, vagy közönség előtt tartott előadásban belföldön vagy külföldön a nemzet becsületébe gázol, a nemzetről rágalmakat és hazugságokat terjeszt… ezzel sérti a magyar nemzet méltóságát." Nemzetgyalázás gyanúja esetén az ügyésznek legyen kötelessége hivatalból eljárni.
Mindezt a Magyar Szellemi Védegylet tette a magyar nemzet és a társadalom féltésében, a magyar jövőért való aggódás jegyében 1994. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján.
Ugyanakkor levélben fordult a miniszterelnök úrhoz is, ebben pontosan nevesíti és konkretizálja a nemzetgyalázókat, hivatkozva a ZDF televízió adására, ahol 42 percen keresztül tulajdonképpen intellektuális agressziónak tekinthető hazaáruló műsort közvetítettek, a három – máig is büntetlen – nemzetgyalázót megnevezve: Konrád György, Eörsi István és Bánó András személyében. (Zaj. – Juhász Pál: Elnök úr, figyelmeztesse! – Helyeslés.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me