ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Személyi javaslatok megtárgyalása következik. Nem sok időt vesz igénybe.
A Fiatal Demokraták Szövetsége képviselőcsoportja nevében dr. Kövér László frakcióvezető úr személyi javaslatokat terjesztett elő.
A FIDESZ az alkotmányügyi bizottságba dr. Trombitás Zoltán lemondása miatt megüresedett helyére dr. Répássy Róbertet jelöli a bizottság tagjának.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak. (Szavazás. – 191 igen, 0 nem, 2 tartózkodás. – Az Országgyűlés nem határozatképes. – Közbeszólások: Elnöki szavazat kell!)
Tisztelt Országgyűlés! Határeset. Kimondom a határozatot, bár e körül vita volt.
Tisztelt Országgyűlés! Talán megismételjük, hogy a vitát elkerüljük. (Közbeszólások: Ne!) Kérem képviselőtársaimat, akik hallják a folyosóról, jöjjenek be.
Tehát kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e az általam ismertetett személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 199 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett dr. Répássy Róbertet az alkotmányügyi bizottság tagjává megválasztotta.
A Fiatal Demokraták Szövetsége a költségvetési bizottságba Mádi László lemondása miatt megüresedett helyére dr. Urbán Lászlót jelöli a bizottság tagjának.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e ezzel. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 199 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett dr. Urbán Lászlót a költségvetési bizottság tagjává megválasztotta.
A Fiatal Demokraták Szövetsége a szociális bizottságba Szelényi Zsuzsanna lemondása miatt megüresedett helyére Mádi Lászlót jelöli a bizottság tagjának.
Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 194 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett Mádi Lászlót a költségvetési bizottság tagjává megválasztotta.
Ugyancsak a Fiatal Demokraták Szövetsége a külügyi bizottságba dr. Szájer József lemondása miatt megüresedett helyére Szelényi Zsuzsannát jelöli a bizottság tagjának.
Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 192 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett Szelényi Zsuzsannát a külügyi bizottság tagjává megválasztotta.
Személyi javaslatok: Bejelentés frakcióvezető-helyettesek megválasztásáról

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me