FUTAKI GÉZA, DR. (SZDSZ)

Full text search

FUTAKI GÉZA, DR. (SZDSZ)
FUTAKI GÉZA, DR. (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mint tudjuk, a mezőgazdasági kistermelők HTO-felhasználásával kapcsolatosan rendkívül sok bonyodalom tapasztalható. Most az útalappal kapcsolatos módosítás csak csepp a tengerben, tehát véglegesen nem oldja meg a kistermelői problémákat, de fokról fokra haladva talán idővel eredményt fogunk elérni.
Képviselőtársaimmal megvitatva a mezőgazdasági bizottság módosító indítványát úgy döntöttünk, hogy amennyiben a Parlament támogatni kívánja és támogatni fogja a mezőgazdasági bizottság javaslatát, akkor a benyújtott módosító indítványainkat és az 1993. október 1-jén kelt önálló képviselői indítványunkat is visszavonjuk.
(11.10)
Így, ezáltal a belterületen élő és termelő kistermelőkre is vonatkozik az útalap-visszatérítési lehetőség.
Ugyanakkor még egyszer meg kell említsem, hogy különösen a legújabb tapasztalatok alapján a Vám- és Pénzügyőrség nyomozóhivatala – a jövedéki törvényre hivatkozva – sorra foglalja le a mezőgazdasági kistermelőknél található HTO- és gázolajkészleteket, a több millió Ft-os áfa és jövedéki befizetések hiányára hivatkozva.
Gondolom, az ez után kiszabandó büntetés nagyságára tekintettel, több száz vagy több ezer kistermelő kerülhet olyan helyzetbe, hogy a teljes gazdasága összeomlik, és ezáltal lehetetlenné válik a működésük.
Ezzel kapcsolatban benyújtottam egy kérdést Szabó Iván pénzügyminiszterhez, amivel kapcsolatban már csak reménykedhetek, hogy ebben a parlamenti ciklusban még elhangzik. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me