HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Köszönöm a miniszter úr válaszát. Válaszában a korábbi levelek stílusában előadást tartott nekünk arról, hogyan zajlik le ez a folyamat, és mi történt ebben az esetben.
Jóllehet a miniszter úr az előadás végén válaszában konkrétan válaszolt az általam feltett kérdésekre, elöljáróban meg kell azonban jegyeznem, hogy az előkészítés akkor kezdett gyorsulni s vált konkréttá, amikor többszörösen be kellett kapcsolódnom ebbe az ügybe. December 17-ig ugyanis egyetlenegy levelet sem írt a minisztérium ennek a településnek arról, hogy egyáltalán megkapta-e a felterjesztését. Abból a jegyzőkönyvből, amelyből a miniszter úr az általam mondottakat is idézi – nem tudom egyébként, hogy s mint készült, én is olvastam – kiragadott félmondatokat olvashatunk, mert ugyanis a kezemben van például olyan szórólap, ahol 1992-ben már – minden egyes lakásba eljuttatva – számításokkal mutatták be a falu lakóinak, hogy mennyi lesz a falu bevétele, s mennyi lesz a kiadása.
A jelenlegi költségvetés, amely valóban nagy alapossággal készült el, ugyanezeket a számokat támasztja alá.
(16.00)
Ugyanakkor megjegyzem azt, miniszter úr, hogy rendkívüli mértékben elégedett vagyok, hogy ön és minisztériuma aggódik a kis falvak fejlesztéséért, a kis falvak költségvetési működéséért. Nagyon sajnálom azt, hogy ugyanakkor csak a körzetemben számtalan olyan működésképtelenné váló kis falu van, amely bizony egyáltalán nem kapta meg a működéséhez szükséges támogatást sem, nemhogy még a gázfejlesztést lehessen megvalósítaniuk, megoldaniuk.
Miniszter úr válaszát elfogadom – visszaolvasva megerősítem – számítva arra, hogy áprilisban ez az előterjesztés a köztársasági elnök úr elé kerül. Számítva arra, hogy ami valóban reális, és el kell ma már fogadnunk – tavaly ősszel ezt még nem fogadtam volna el –, hogy a helyi önkormányzati választásokkal egyidejűleg válasszon ez az új település önkormányzatot. Ez ma már természetesen az egyetlen reális lehetőség. Elfogadom azt, örömmel nyugtázom, hogy Rudolftelep 1995-ben már élvezheti a neki törvény szerint jogosan járó 2 millió Ft-os központi támogatást.Válaszát el kell fogadnom. Miniszter úr, köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me