PAP JÁNOS, DR. a dunai vízlépcsőrendszer kérdéseivel foglalkozó ideiglenes bizottság előadója:

Full text search

PAP JÁNOS, DR. a dunai vízlépcsőrendszer kérdéseivel foglalkozó ideiglenes bizottság előadója:
PAP JÁNOS, DR. a dunai vízlépcsőrendszer kérdéseivel foglalkozó ideiglenes bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Mint a bizottság előadója, két dologról szeretnék beszélni, ami a bizottsági ülésen történt. Egyrészt a bizottságunk elé került egy olyan anyag, amely egy társadalmi szervezettől származik, és a vízlépcsővel kapcsolatos, a KHVM, illetve a Dunai Rehabilitációs Iroda felkérése alapján készítette az anyagot. Ezért a bizottságunk azt látta jónak, ha írásban fordul a minisztérium vezetőihez, és megkérdezi tőlük, hogy ezt az anyagot ténylegesen ők kérték-e a társadalmi szervezettől vagy sem. Ha igen, azt gondolom, akkor is egy igen érdekes következtetésre juthatunk, ha pedig nem, akkor el kell gondolkodni, hogy jutott hozzánk az anyag, illetve hogy az abban szereplő adatok honnan származnak.
A másik pedig a következő: egyértelművé vált, miszerint a bizottság még a részletes vita lezárása előtt meg kívánja ismerni a KHVM véleményét, szakmai észrevételeit, érveit a határozati javaslatban levő vízpótlásról, s annak hatásáról. Ezért itt is úgy döntött a bizottság, hogy írásban kéri a minisztériumot, hogy Rajkai Zsolt államtitkár úr vegyen részt a bizottság ülésén, ott fejtse ki a minisztérium szakmai álláspontját a határozati javaslattal kapcsolatban, a módosító indítványokkal kapcsolatban, hogy legyen mód vitatkozni, legyen mód eldönteni, melyik megoldás a jó.
Mindamellett célszerűnek tartaná a bizottság, ha mindez írásban is meglenne. Tehát egy írásos szakmai vélemény lenne. Célszerűnek tartottam, hogy a Házat tájékoztassam arról, hogy a bizottságban egy ilyen döntés született. Bízunk benne, hogy ezen tájékoztatás után, ezen bizottsági vita után a bizottsági tagoknak nem lesz kétségük afelől, hogy melyik megoldás – és miért – a jó. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me