CSAPODY MIKLÓS, DR. (MDF)

Full text search

CSAPODY MIKLÓS, DR. (MDF)
CSAPODY MIKLÓS, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm a bizalmat. Azt hiszem, előterjesztéseim, kérelmeim közül ez az első 100%-os támogatottságú ebben a ciklusban.
Egy technikai kérdésben, de több ezer, talán tízezer embert érintő kérdésben kértem szót. Ezért külön is köszönöm a Ház bizalmát, hogy erről röviden szólhatok.
A lágymányosi híd budai levezetéséről van szó. Annak idején én magam nem örültem, és most sem örülök, hogy a kéthidas megoldás közül, tehát a lágymányosi híd és a Galváni úti kéthidas megoldás közül időben először a lágymányosi híd épül meg. Ma már azonban örülök annak, hogy a munka komoly, állnak a pillérek a Dunában. Tehát bizonyos, hogy a világkiállításra ez a híd nagyban segít nemcsak egész Budapest, nemcsak a mi kerületünk, hanem az egész ország közlekedésének a könnyebbé tételében.
Abban a kérdésben azonban, hogy milyen műszaki megoldással történjen a híd nyomvonalának a budai területen való továbbvezetése, végleges és pontos álláspont még nem alakult ki. Ennek következtében ezt a döntést én magam sem ismerhetem. Ugyanakkor emellett vagy ez idő alatt mégis megkezdődtek azok a földmunkák, amelyek nagyon komoly útépítéssel és egyéb munkálatokkal járnak, mégpedig a Hamzsabégi úti töltés északi oldalán.
Ezzel kapcsolatban csak azt szeretném kijelenteni, hogy én magam olyan műszaki megoldást támogatok – változatlanul –, amely a legkevesebb zajjal, környezetszennyezéssel, rezgéssel, az ott élő emberek életének legkisebb megzavarásával jár. Hangsúlyozom azonban, hogy mindaddig, amíg végleges, legutolsó, egyértelmű döntés a továbbvezetés irányával, variációival kapcsolatban nem született, addig ezeket a munkálatokat az én véleményem szerint nem célszerű folytatni, hiszen megint kész tények következnek, amelyek elé a kerület vagy az érintett körzet lakossága egyszerűen csak oda kényszerül állni.
Ezúton kérem az illetékes tárca, a főváros és az önkormányzat összehangolt döntését az expoirodával együtt, hogy minél gyorsabban, minél egyértelműbben és egy végleges döntés birtokában azok a feszültségek, amelyek a levezetéssel kapcsolatban ott gerjedtek, azok a félelmek és aggodalmak, amelyek ott élnek, minél előbb megszűnjenek, és végre a híd munkálatai – az expóval is összefüggésben – mindnyájunk számára, legalábbis az ott élő lakosság legnagyobb részének a megelégedésére folyhassanak. Még egyszer köszönöm a szót.
Tisztelt elnök úr! Tisztelt Ház! Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me