PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)

Full text search

PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)
PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon röviden kívánok hozzászólni a részletes vitában.
A 14629-es számú módosító indítványaimból a 4., 5., 6. és 7. pontot visszavonom, mivel más bizottság, illetve képviselőtársaim olyan módosítást adtak be, ami tartalmazza az enyémet.
A 14630-asból is visszavonom az 1-est, a 3-ast.
A 2. és az 5. ponttal az a gondom, hogy igazából nem értem, hogyha minden szolgáltatásnál az szerepel, hogy a szolgáltatás díját a fogyasztó utólag fizeti meg, ez miért jelent gondot, hogyha a gáztörvénybe a gáz esetében így kerül.
Erre én nem döntöttem el, hogy ezt a módosításomat visszavonom-e, vagy sem, én azt gondolom, hogy ez harmonizálna az összes többi fogyasztás esetén fizetendő díjjal.
A 4. pontban a következő gondom van – ugyan ezt nem említettem, hogy visszavonom –, hogy azt mondja a törvényjavaslat, hogy forrás hiányában korlátozhatja, illetve szüneteltetheti a szolgáltatást.
Én azt gondolom, hogy piaci viszonyok között, piacgazdasági viszonyok között elfogadhatatlan ez az érv, és tulajdonképpen ellentmond a 20. § (1) pontjának is, ahol előírja a szolgáltatási kötelezettséget. Én azt gondolom, hogy a fogyasztó nem tehet arról, hogy a szolgáltató forráshiány miatt nem tudja a szolgáltatását teljesíteni.
Tehát én ezt a módosításomat fönntartanám, még akkor is, ha a módosító javaslatnak egy része arra vonatkozik, hogy korlátozás esetén szükséges kivizsgálni azonnal az okot, ezt említette Szalay képviselő úr is mint bizottsági indítványt, hogy tulajdonképpen ez szükséges a további ilyen problémák elkerülése végett. Tehát ez teljesül, viszont az nem teljesül, hogy ez a forráshiányra való hivatkozás kimaradjon a törvényjavaslatból.
Az 5. ponttal pedig az a gondom – és ezen is gondolkodom, hogy visszavonjam-e –, hogy tulajdonképpen a gázmérők és a csatlakozó vezeték olyan speciális része a gázszolgáltatásnak – már amennyire én tudom –, hogy ezt kimondottan a fogyasztónál hagyni, és nem a szolgáltatónak a tulajdonában lenne tulajdonképpen a törvényjavaslat szerint, én azt gondolom, hogy problémás, és olyan speciális karbantartási, javítási munkákat igényel, ami, én azt gondolom, megnyugtató lenne, hogyha a szolgáltatónál lenne.
Befejezve a mondandómat, én azt gondolom, hogy a 14630-asból a 2-est, a 4-est és az 5-öst szavazásra fönntartanám, és kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me