ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Az idő előrehaladott volta miatt egy rendkívüli eljáráshoz folyamodom, de ehhez a Ház valamennyi elérhető tagjának a közreműködésére szükség van. Kérem, hogy valamennyien fáradjanak be a folyosókról, de azonnal, hogy néhány, a további munkánk szempontjából elengedhetetlen határozathozatalra sor kerüljön.
A különböző napirend előtti előterjesztésekkel kapcsolatos valamennyi állásfoglalást mellőzöm, kettő kivételével, amelyek a folyamatos munkánkhoz feltétlenül szükségesek.
Az emberi jogi bizottság sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló országgyűlési határozati javaslatát 15 631-es számon. Kérem a tisztelt Országgyűlést, foglaljon állást a sürgős tárgyalással kapcsolatban. Határozathozatal következik. Most kérem állásfoglalásukat! (Szavazás, az eredményjelző tábla szerint 142 igen, 4 nem és 6 tartózkodó szavazatot adtak le.) Köszönöm. (Emelt hangon egy SZDSZ-es képviselő felé:) Kérem képviselőtársamat, fáradjon be! Nem vagyunk elegen! (Rövid szünet, a terembe nem érkezik senki.)
Kérem szépen, negyedórás szünetet rendelek el. A mostani szavazásnak a névsorát kérem eljuttatni a házbizottság valamennyi tagjához, a frakcióvezetőkhöz. Kérem a frakcióvezetőket, gondoskodjanak arról, hogy a Ház a negyedórás szünet után határozatképes legyen. Ennek híján az Országgyűlés nem tudja törvényhozó munkáját folytatni, és az is világos lesz, hogy kik maradtak olyan nagy számban távol. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)
(A szünet 17 óra 3 perctől 17 óra 30 percig tartott. – Elnök: dr. Dornbach Alajos. – Jegyzők: Trombitás Zoltán, Tóth Sándor.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me