PÁVA ZOLTÁN

Full text search

PÁVA ZOLTÁN
PÁVA ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, tisztelt elnök asszony.
Tisztelt Képviselőtársaim! A szocialista párt testnevelési és sportbizottsága és a frakció sport-munka-csoportja a gazdaság és az államháztartás válságos helyzetének ismeretében, a körülmények kényszerítő hatására tudomásul veszi, hogy az 1995. évi állami költségvetés sportra vonatkozó előirányzatai nem növelhetők.
A jövő évi állami költségvetés általános jellemzője, hogy az állami támogatások még nominálisan sem emelkednek.
Az Országgyűlésnek benyújtott költségvetési javaslat szerint 1995-ben a sport állami támogatása az Országos Testnevelési és Sporthivatal esetében 21 százalékkal, a Nemzeti Sportalap esetében pedig 22,5 százalékkal, összességében 21,25 százalékkal növekszik. Ez ugyan nem teszi lehetővé a sportban szükséges fejlesztések megkezdését, de jórészt ellensúlyozza a fogyasztói árszínvonal előrejelzett 19-22 százalékos növekedését, vagyis összességében lehetővé teszi a sport célú állami támogatások reálértékének a megőrzését.
Sportcsoportunk a sport társadalmi feladatai teljesítéséhez szükséges minimumként elengedhetetlennek tartja a sport céljait szolgáló állami támogatás növekedési mértékét.
Ugyanakkor nyomatékosan hangsúlyozzuk, hogy a magyar sport kritikus pontra jutott, sportegyesületeink működése kérdésessé vált.
A sport állami támogatásának mértéke nagyságrendekkel elmarad attól, ami lehetővé tenné a testneveléssel és a sporttal kapcsolatos, a párt programjában, a koalíciós megállapodásban és a kormányprogramban nyilvánosságra hozott célkitűzések, feladatok megvalósítását.
Nem tartható fenn az a morális nyomás, általános elvárás, hogy az élsportolókat adó klubok kötelesek megteremteni a világszínvonalon eredményesen sportolók egzisztenciális hátterét, felkészítését és versenyeztetési feltételeit.
A sport kedvezőbb költségvetési helyzetének biztosítása érdekében szükségesnek tartjuk, hogy a beterjesztésre kerülő sporttörvény térjen ki a testnevelés és a sport állami támogatásának elveire is.
Az állami költségvetés terheinek érzékelhető növekedése nélkül is kínálkozik több olyan intézkedés, amely számottevő módon javíthatná a sport célú állami támogatások célirányosságát, hatékonyságát.
Ezért javasoljuk:
1. A költségvetési törvény sporttal foglalkozó címének - VIII. fejezet 24. cím - bevezetőjében indokolt szerepeltetni, hogy a sport költségvetési helyzetének rendezése szükségessé teszi az előbb említett sporttörvény és a nonprofittörvény mielőbbi megalkotását. Addig is megfelelő átmeneti intézkedések szükségesek ezeknek a létesítményeknek a védelmére, megőrzésére. Véleményünk szerint erre lehetőséget teremthet a privatizációs törvény.
2. A diáksport, mely feladatainak csak 40 millió forintos előrehozott növekedés esetén képes eleget tenni. Ennek fedezetéül a Nemzeti Sportalap szerencsejáték bevételeinek tervezetten felüli növekedése használható fel. Amennyiben ez nem következik be, akkor meg kell kísérelni belső átcsoportosításból, végső esetben pedig a költségvetési tartalékból fedezni ennek a kiadásterheit. Erre az összegre az 1995-96-os tanév diáksport-feladataihoz van szükség, így a forráslehetőségek számbavételére kellő idő áll rendelkezésre.
3. A szűkös állami támogatást nélkülözhetetlenül kiegészítő szponzorálási lehetőségek biztosítása halaszhatatlanná teszi, hogy a sportegyesületek adó- és tb-tartozásainak kezelésére ez év végéig megoldás szülessen.
A sportegyesületek működését ellehetetlenítő, nyomasztó anyagi terheken a költségvetési támogatás növelése nélkül érzékelhető mértékben enyhítene, ha lehetőséget kapnának a tb-kötelezettségeiknek a megelőzés, a rekreáció, a rehabilitáció területén nyújtott egészségügyi szolgáltatások útján történő ellentételezésére.
4. A költségvetéstől való függés csökkenése érdekében elengedhetetlen, hogy a Nemzeti Sportalap a lehető legrövidebb időn belül a törvényes előírásoknak megfelelően közalapítványként, és ne a jelenlegi elkülönített állami pénzalap formájában működjék. Ez csak jövedelmező vagyon hozzárendelésével valósulhat meg. A privatizációs törvények során erre is lehetőség kínálkozik - ez a véleményünk.
Azért, hogy a vagyon biztosítása 1995-ben megtörténhessék, célszerű erre már most felhívni innen is a figyelmet.
5. A sporton belül jelentős összeget szabadítana fel és igen kedvező ösztönző hatása lenne, ha az olimpiák és az olimpiai versenyszámokban megrendezett világversenyek helyezettjeinek a jutalma mentesülne a tb és a közterhek, az olimpiai érmesek jutalma pedig - a Kossuth- és a Széchényi-díjhoz hasonlóan - a személyi jövedelemadó alól is.
6. Az önkormányzatok összességükben a sport célú normatív támogatás többszörösét fordították sportra.
Hadd mondjam el, Komló város önkormányzati képviselője is vagyok, mi 12,5-ször nyújtottunk többet ez évben a sport támogatására. Mindezt megerősíti az állami számvevőszéki vizsgálat megállapítása, mely a sportot szolgáló pénzeszközök felhasználásáról folyt le ebben az évben.
Az átlagot jelző adat azonban rendkívül nagy aránytalanságokat takar. Nem kevés azoknak az önkormányzatoknak a száma, amelyek a normatívát más feladatok ellátására használják fel.
Innen is szeretném üzenni az újonnan megalakuló önkormányzatoknak és felhívni a figyelmüket, hogy költségvetésüknek legalább egy százalékát fordítsák sportcélokra, és kezdeményezni kell, hogy az Országgyűlés által meghatározott céltámogatások ténylegesen a kijelölt célokat szolgálják.
Az önkormányzatok önállósága úgy értelmezendő, hogy a törvényben kijelölt célt az államilag biztosított eszközök felhasználásával miként és hogyan kívánják elérni.
Végezetül, nagymértékben kiegészítené az önkormányzatok pénzeszközeit, ha a törvény adta lehetőséggel élve testnevelési és sportcélú közalapítványt hoznának létre. Ezzel együtt feltétlenül időszerű annak a nyomatékos felvetése, hogy a sport célú költségvetési pénzeszközök összehangolt felhasználása érdekében elengedhetetlen ezeknek a teljes körű áttekintése.
Összességében úgy ítéljük meg, hogy a költségvetés az állami támogatás reálérték-megőrzését biztosította, viszont az adótörvények módosulása némi támogatást biztosíthat a sport számára a jövőben. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me