CSÓTI GYÖRGY

Full text search

CSÓTI GYÖRGY
CSÓTI GYÖRGY (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon sajnálom, hogy ez a vita kialakult, és nagyon hálátlan dolog ehhez most hozzászólni. Én Szili Sándor megnyilatkozására szerettem volna reagálni. Ezt a képet most, szerintem, Szekeres Imre még tovább rontotta, amikor arról beszél, hogy egy külügyminiszter, amely országának... (Közbeszólások a szocialista párt frakciójából: Aki, aki... Magyarul szíveskedjék mondani!)... Nem értem. Aki... De én nem a miniszter úrra akartam mondani, hanem az országra... Amely országnak a Varsói Szerződés tagjaként, külügyminisztere, Horn Gyula, a NATO-tagságról beszél; ez kérem szépen, több mint irrealitás.
Én arról szerettem volna szólni - és arra szeretném felhívni Szili Sándor és Szekeres Imre tapasztalt képviselőtársaim figyelmét, hogy a politika a realitás tudománya. Akkor beszélni NATO-tagságról, amikor a Varsói Szerződés tagja vagyunk, vagy akkor beszélni róla, amikor ennek még semmi realitása nincs, semmi fogadókészség nincs; ez kérem, sokkal többet árthat az ügynek, mint használhat.
Azt szeretném, hogyha Horn Gyula most, amikor megvan a realitás, egyértelműen nyilatkozna. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me