DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Azt hiszem, hogy a magyar népet nemcsak az ellenzéki politikusok, hanem a kormánypárti politikusok is képviselik; olyan arányban, amilyen arányban idén májusban a választópolgárok egy szavazáson eldöntötték. (Moraj az ellenzék padsoraiban.)
Másodszor: úgy gondolom, hogy a miniszterelnök, aki egy választási eredmény alapján összeült Országgyűlés bizalmából, két kormánypárti frakció bizalmából betölti a kormány vezetőjének a posztját, jó hivatkozási alap; akkor, amikor esetleg mások történeteit, kinyilatkoztatásait vizsgáljuk, esetleg ugyanilyen biztos alapokat nem lehet találni.
Szeretném visszaidézni, hogy az a magyar politikus, aki először Magyarország és a NATO kapcsolatáról beszélt - akkor, amikor az még egyáltalán nem volt divatban -, Horn Gyula volt, és ez a beszéd 1989-ben hang-zott el.
Harmadszor: én úgy gondolom, hogy lehet látványos tüzijátékot produkálni az Országgyűlésben, de egy ilyen fontos kérdésben talán a megfelelő hangnem az, amivel méltósággal tud az Országgyűlés dönteni - és nem a személyeskedés.
Egyébként, aki tud vonatot vezetni, lehet, hogy repülőt is tud vezetni; sőt biztos. Pláne, ha fel is kérik rá, és ezt jó teljesítménnyel látja el. Köszönöm szépen. (Taps a szocialista párti képviselők körében. - Torgyán József szólásra jelentkezik.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me