DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. A Független Kisgazdapárt úgy gondolja, hogy az európai integrációs törekvéseink természetes velejárója az ország mielőbbi belépési lehetősége a NATO-ba, és ezt segíti elő a békepartnerség. Ezért a Független Kisgazdapárt az előterjesztést teljes egészében támogatja. De nem hagyhatja szó nélkül azt a fajta megközelítést, amelyet Szili Sándor képviselő úrtól hallottunk, aki idézte Horn Gyulát, aki a NATO-ba való belépést korábban maga is szorgalmazta.
Én úgy gondolom, hogy Horn Gyula idézésénél nem ártott volna az ő korábbi nyilatkozatait is idézni; amikor ő a Varsói Szerződésbe való belépést látta ilyen fontosnak. (Moraj és közbeszólások az MSZP padsoraiban.) Mint ahogy korábban több alkalommal arról nyilatkozott, hogy ő az osztály nélküli társadalom építését tartja mindennél fontosabbnak. Végül - igaz - december 2-án, a szocinternben hallhattuk, hogy ő most már a kapitalizmust kívánja építeni.
De én úgy gondolom, hogy az ilyen magyar törekvéseknél, amelyek egy ezeréves európai integrációs törekvést jelentenek, nagyon szerencsétlen dolog arra a Horn Gyulára hivatkozni, aki hatvanéves koráig szöges ellentétben mást mondott, mint most, hatvanéves korától kezdve. Ezt a Független Kisgazdapárt úgy értékeli, mint mondjuk azt a vasutast, aki hatvanéves koráig vonatot vezet, és akkor elhatározza magát, hogy a holnapi naptól kezdve repülőgépet kíván vezetni. Hát kérem, körülbelül ekkora az eltérés Horn Gyula korábbi nyilatkozataihoz képest.
Mi nagyon örülünk, hogy végül is Horn Gyula most már a helyes útra tért, de azért a magyar nép európai integrációs törekvéseit illetően ne tessék Horn Gyulára hivatkozni! Itt lehet hivatkozni a magyar népre, a magyar népet képviselő ellenzéki politikusokra... (Közbeszólások, moraj a szocialista párti képviselők soraiból.)..., de nem Horn Gyulára. Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me