MÉCS IMRE

Full text search

MÉCS IMRE
MÉCS IMRE, a honvédelmi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. A honvédelmi bizottság elnökeként szeretnék néhány szót szólni. Az előbbi vitából, ami itt lezajlott a Házban, egyértelműen az derült ki, hogy itt mindenki egyetért a határozati javaslattal. Elsőbbségi vindikációs viták folytak, de úgy gondolom, Antall József ugyanúgy, mint Horn Gyula vagy az '56-os Mécs Imre, vagy a honvédelmi, a külügyi bizottság valamennyi tagja - és bízom abban, hogy a Ház valamennyi tagja - egyetért abban, hogy a NATO tagjai akarunk lenni.
(11.50)
Egyetért azzal, hogy a békepartnerségben részt kívánunk venni; egyetért azzal, hogy közös akarattal csiszoltuk ki ezt a határozati javaslatot, amely rendkívül fontos nemzeti dokumentumként születik meg ma, éppen az EBEÉ zárókongresszusán, a csúcstalálkozón.
Egy konszenzussorozat után vagyunk. Az előző ciklusban konszenzussal, ellenszavazat nélkül hoztuk létre a biztonságpolitikai alapelveket, ellenszavazat nélkül alkottuk meg a honvédelmi alapelveket; ugyanígy hoztuk létre, hatpárti egyeztetéssel, közösen kicsiszolva a honvédelmi törvényt. Nagyon kérem önöket, hogy most is ugyanígy, együttes akarattal hozzuk meg határozatunkat. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me