SZILI SÁNDOR

Full text search

SZILI SÁNDOR
SZILI SÁNDOR (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Nem készültem hosszabb beszédre, tulajdonképpen csak egy reagálást szeretnék megejteni most, itt a tisztelt parlament előtt. Nem készültem azért sem, mert úgy gondoltam, egy olyan határozati javaslat fölött kell döntenünk, amiben megítélésem szerint nemcsak itt a teremben, hanem országosan is konszenzus van. Annál is inkább, mert valóban fontos és sürgető lenne ennek a határozati javaslatnak a jóváhagyása.
Ugyanakkor nem szeretnék szó nélkül elmenni azok mellett a megjegyzések mellett, amelyek számtalanszor érik a szocialista pártot e kérdésben és sok esetben a kormányt, sőt magát a kormányfőt. Szeretnék egy idézetet felolvasni önöknek, ami ebben az Országgyűlésben 1992. április 13-án hangzott el. Kezdem az idézetet: "Hitem szerint Magyarország hosszú távra szóló biztonságát a több mint négy évtizede létező Észak-Atlanti Szövetséghez, a NATO-hoz való csatlakozás szavatolhatná."
Ezt a beszédet, amiben ez az idézet volt, Horn Gyula, a mai miniszterelnök mondta el itt az Országgyűlésben akkor, amikor a NATO-hoz való csatlakozási szándéknyilatkozatra tett határozati javaslatot. Az akkori országgyűlés a határozati javaslatot 106 nemmel, 86 igen ellenében és 49 tartózkodás mellett leszavazta. Nagyon remélem, hogy ezt a határozati javaslatot, amit ma tárgyaltunk és amiről ma döntünk, egyhangúlag fogja elfogadni az Országgyűlés. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me