DR. SEMJÉN ZSOLT

Full text search

DR. SEMJÉN ZSOLT
DR. SEMJÉN ZSOLT (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Miután a mi munkánkban kevés nagyobb "bűnt" tudok elképzelni, mint a fölösleges és hosszú locsogást, ezért röviden csak három mozzanatra koncentrálnám mondandómat, kiegészítésül ahhoz, amit Selmeczi Gabriella mondott.
Az első, hogy ennek a javaslatnak bizonyos előtörténete van, melynek a corpus delictijét itt tartom a kezemben. (Felmutatja az eredeti javaslatot.) Ez az eredeti javaslat egy olyan koncepciót fogalmazott meg, ami tulajdonképpen skandalum, hogy megtörténhetett, amellyel cél- és összegmeghatározás nélkül korlátlan felhatalmazást adott volna ki a Parlament. Súlyos negatívumnak tartom, hogy egy ilyen beterjesztés megtörténhetett. Azt viszont pozitívumnak tartom, hogy a bizottsági vita során a képviselők, a bizottsági tagok részéről - mindkét oldalról jövő - módosítások és kritikák hatására végső soron megszületett egy olyan javaslat, ami meghatározza a célt és meghatározza az összeget.
Úgy gondolom, hogy a mi lojalitásunk - és ez a harmadik mozzanat - azért korlátok közé szorítandó. Mégpedig azért szorítandó korlátok közé, mert ennél a javaslatnál is felmerül, hogy a kormány az önkormányzati választások közeledtével nyilvánvalóan nem akarja továbbterhelni a számláját. De a mi lojalitásunk nem a kormányzat kapkodása felé nyilvánul meg, hanem a rászoruló állampolgárok felé, akik számára valóban rendkívüli terhet jelentene ez a gyógyszerár-növekedés, és úgy gondolom, az irántuk való lojalitásból végső soron el tudjuk fogadni ezt az elképzelést.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me