ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Elnézést kérünk a kis késésért, de bizonyára tudja a Ház, hogy most az ebédszünetben rendkívüli házbizottságot tartottunk a költségvetés tárgyalásának idejéről, abból a célból, hogy ebben az évben a Ház dönthessen a költségvetésről.
Szeretném tájékoztatni a Házat, hogy a főtitkárság által kidolgozott menetrendet mind a hat frakció elfogadta, és ez lehetővé teszi, hogy ebben az évben költségvetése legyen az országnak. (Taps.)
Ennek érdekében egyetlenegy ponton kell majd eltérni a Házszabály előírásától. Az erre vonatkozó javaslatot a házbizottság nevében a jövő héten meg fogom tenni.
Szeretném egyben abbeli reményemet is kifejezni, megköszönve különösen az ellenzéki frakciók együttműködési készségét, hogy ez egyszeri és rendkívüli eset a Ház e ciklusbeli mandátuma alatt.
Tisztelt Országgyűlés! Most az azonnali kérdések és válaszok órájára kerül sor, s az erről szóló rendelkezés az új Házszabály 119. § (4) bekezdésében található. A kérdés elmondására és a válaszadásra két-két perc áll rendelkezésre. A képviselőnek és a megkérdezettnek egyperces viszonválaszra van joga, az utolsó szó joga a megkérdezettet illeti.
Dr. Szabó Iván képviselőtársunk (MDF), kérdést kíván feltenni a miniszterelnökhöz "Új funkciók a minisztériumokban?" címmel.
Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a miniszterelnök úr tájékoztatott: a Házszabály 119. § (4) bekezdése alapján, halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt a válaszadásra maga helyett feljogosította dr. Békesi László pénzügyminiszter urat.
Megkérdezem Szabó Iván képviselő urat, hogy elfogadja-e a válaszadó személyét, vagy ragaszkodik a miniszterelnök úr személyéhez?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me