LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Nagyon szépen köszönöm Gaál képviselő úrnak, hogy megtisztelt és észrevételezte a kis mondanivalómat. Én azt hiszem, hogy mi nem egy számrendszerben számolunk; én a tízes számrendszert használom - ma az divat Magyarországon. Mert én akárhogy osztok, szorzok, ez maximum, ha mindenfélét beleszámolunk, még ezt a 7200-at is, meg 96 ezerből indulok ki, ami nagyon régen volt, akkor is ez maximum 20 százalékos javulása a küszöbnek; holott voltam bátor említeni, hogy 100 százalék fölött van az infláció.
Én azt mondtam, tegyük meg azt, hogy az inflációhoz kell szabályozni - ahogy a nyugdíjakat, meg a munkabéreket - a küszöböt is. Tehát azért van még közöttünk egy kis eltérés ezen a vonalon.
A másik szempontból pedig - nem akarom folytatni a vitát: egy normális államban az nemigen létezhet, hogy a bérből, fizetésből élők és a lakosság fizeti a költségvetésnél a 70-80 százalékot, és a termelőszféra, a gazdaság alig járul hozzá 10-20 százalékkal a költségvetéshez. Ezt én nem tartom normálisnak. Lehet, hogy ez megint furcsa tőlem. De én a nyugati példákat olvasgatva, ott általában 45 a lakosság és a 60-70 százalékot is eléri, a jobb helyeken, a gazdasági szféra. Ha nem így van, majd megmondjátok, hogy van. Köszönöm szépen. (Szór-ványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me