BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Elnézést, elnök úr, de Tokár képviselőtársam felszólalása nem maradhat válasz nélkül. Ugyanis ő nem kevesebbet állított, mint azt, hogy a szövetkezetek átalakulásánál ne adjuk meg a jogot a részvénytársaságba belépni nem akaróknak ahhoz, hogy a vagyonukat magukkal vigyék. Kérem, ez az, mintha én most döntenék arról, hogy Tokár úr vagyonát hová teszem.
Ugyanis nem a belépni nem akarók akarnak részvénytársasággá alakítani egy szövetkezetet, hanem a többiek. Tehát ha egy csoport, egy tulajdonosi kör úgy dönt, hogy a szövetkezetet részvénytársasággá alakítja, akkor igenis el kell dönteniük, hogy ki tudják-e fizetni azokat az embereket, akik nem akarnak átmenni a részvénytársaságba, vagy nem. Ezt a sanda szándékot én már jeleztem az elején, amikor elkezdtük a szövetkezeti törvény vitáját; hogy ezt semmiképpen nem lehet elfogadni, mert ez nemcsak a szövetkezeti elvekkel, hanem mindenféle, a tulajdonhoz kötődő elvvel ellentétes.
Nagyon kérem képviselőtársaimat, hogy fontolják meg; mert ha ilyen típusú jogalkotás indul el a parlamentben, hogy egy kör a másik vagyonáról dönt, annak akarata ellenére, akkor nagyon rossz végállomást tudok bejelölni az egész parlamentnek - de az egész országnak. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me