BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Elnézést, elnök úr, de Ecsődi úr megszólított, és szeretném elmondani neki saját magamat idézve, hogy mi mindig azt mondtuk, hogy a szövetkezetekre igenis szükség van a mezőgazdaságban, csak a példák azt mutatják, hogy a termelő típusú szövetkezetek nem tudnak versenyképesek lenni a magántermeléssel szemben.
Az az indok, miszerint van olyan szövetkezet, amely fizet osztalékot a vagyon után, elnézést kérek, de nagyon vékony. Mi az, hogy van olyan? Ez azt jelenti, hogy száz közül van egy-kettő. De mi van a 98-cal? Ez a módosítás pont azt akarja keresztülvinni, hogy amelyik eddig nem fizetett, abból se tudjanak szétválni jobb ötlettel érkező emberek, agrárértelmiségiek, fiatalok és a vagyont jobban tudják működtetni, és tényleg tudjanak fizetni osztalékot. Erről van szó, önök ezt akarják megakadályozni, és tényleg oda akarják adni egy kis csoportnak felélésre vagy elértéktelenítésre. Erről van szó.
Nagyon kérem, hogy ezekkel a finom csúsztatásokkal, hogy a tagság ellen volna a jelenleg érvényes törvény, ne operáljunk, pontosan arról van szó, hogy a tagság érdekében, és a kiválás fogalmát pedig ebbe ne tessék belekeverni.
A jelenleg érvényes törvényben kiválásról szó sincs, az a szétválást teszi lehetővé, mégpedig a helyileg illetékes tagok kétharmadának szavazatával. Azt hiszem, hogy ez elég nagy arány ahhoz, hogy ezt támogatni lehessen és ne kelljen kiirtani a törvényből. Tényleg arról van szó, hogy a többség érdeke ellenében egy kisebbségnek akar kedvezményt nyújtani. Úgy érzem, hogy amit ön mondott, valóban igaz, hogy a kormányzat, a jelenlegi koalíció megígérte, csak nem a tagságnak, hanem ennek a szűk csoportnak. Erről van szó. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me