DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, igen tisztelt elnök úr. Én úgy gondolom, Berregi István képviselőtársunknak száz százalékig igaza van, amikor arra hivatkozik, hogy az ország számára egyik legfontosabb törvény tárgyalásakor elkeserítőnek kell minősíteni, ha ilyen kevesen vannak jelen.
Én úgy gondolom, az ország nyilvánosságát pontosan kell tájékoztatni arról, hogy a bizottsági ülések mennyiben befolyásolják a mai plenáris ülést. Ezért én konkrétan szeretném felsorolni azokat a bizottságokat, amelyek most ülést tartanak. A kiadott tájékoztatás értelmében a mai napon délelőtt ülést tart az európai integrációs ügyek bizottsága 11 órától. Úgy gondolom, aki itt volt ma 9 órától, az igazolhatja, hogy 9-től 11-ig nem változott olyan értelemben a plenáris ülés részvétele, hogy innen az európai integrációs ügyek bizottsága eltávozott volna. Ülést tart az oktatási, tudományos, ifjúsági és sportbizottság. Ez a második olyan bizottság, amely ülésezik délelőtt. Ők 10 órakor kezdték volna az ülésüket. Ezen túlmenően a honvédelmi bizottságnak kezdődött az ülése 9 órakor. A foglalkoztatási és munkaügyi bizottságnak 9.30-kor.
Én úgy gondolom, ez a viszonylag négy legkisebb bizottság, összesen ha ötven főt érint, akkor körülbelül azt kell hogy mondjam, az reális. Tessék abból a tényből kiindulni, hogy 386 országgyűlési képviselőnek, a minisztereknek, a politikai államtitkároknak, a miniszterelnök úrnak kellene itt lennie a plenáris ülésteremben. Tessék összeadni, ehhez képest mennyien vannak! Én úgy gondolom, a tájékoztatás korrektségéhez ezek a számok is hozzátartoznak. Köszönöm szépen a türelmüket. (Taps a kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me