GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm, elnök úr. Ügyrendi javaslatom lenne. Tíz perc múlva egy óra, az MDF szónoka, Farkas Gabriella következik; tehát valószínű, hogy a Független Kisgazdapárt jelentős számú hozzászólására nem lehet sort keríteni, nem lesz rá idő.
Miniszter úr itt van - és kihasználom ezt az alkalmat -, mivel Vastagh Pál igazságügy-miniszter úr terjesztette be a kormány nevében ezt a hatalmas politikai feszültségeket, indulatokat hozó törvényt, vonja ezt vissza a kormány. De terjesszék elő a földkiadó bizottságokról szóló törvényjavaslatot, amely úgy néz ki, szinte hatpárti egyetértést élvez, mert egy valós társadalmi igényt akar kielégíteni. A lakosság közel egyharmadát érinti, hisz 1,6 millió részarány-tulajdonos van, családtagokkal együtt az majdnem 3 millió ember - tehát érinti az ország lakosságának körülbelül egyharmadát. Ezt tehát mindenképp hozza elő, terjessze elő a kormány. De szüneteltesse, vonja vissza a kormányzat ezt a politikai indulatokat kiváltó szövetkezeti törvényt, amelyet csak erőből tud a kormánykoalíció végigerőltetni, és utána ugyanaz fog következni, mint másnál, megint társadalmi feszültség lesz.
Tehát cseréljék fel, holnap a kormányülésen és holnap a házbizottságon is, kérem, ügyrendi javaslatként, a jövő hétre a földkiadó bizottságokról szóló témasorozatot tárgyaljuk, és ezt pedig, a szövetkezeti törvény javaslatát pedig vonja vissza a kormányzat. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me