ELNÖK (dr. Salamon László)

Full text search

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Nem. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 199 nem szavazattal, 71 igen szavazat ellenében, 3 tartózkodás mellett ezeket a módosító javaslatokat nem fogadta el.
Most az alkotmányügyi bizottság 15. § (1) bekezdésének szövegpontosítását kezdeményező javaslatát teszem fel szavazásra, amelyet az előterjesztő támogat, de a szavazás elején jeleztem, hogy erről külön szavaz az Országgyűlés. Kérdezem, a tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 241 igen szavazattal, 22 ellenében, 4 tartózkodás mellett az említett alkotmányügyi bizottsági módosító indítványt elfogadta.
A 11. pontban dr. Szabad György a törvényjavaslat 20. §-a (8) bekezdésének módosításával a legfőbb ügyész hivatalvesztését tartalmazó rendelkezést kívánja módosítani. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérdezem, a tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 219 nem szavazattal, 43 igen szavazat ellenében, 3 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 13. pontjában Torgyán József a 21. § (2) bekezdésének módosításával azt kezdeményezi, hogy a köztársasági elnök a legfőbbügyész-helyettest felmenti és nem felmentheti a legfőbb ügyész javaslatára. A javaslatot az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 196 nem szavazattal, 54 igen szavazattal szemben, 18 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 16. és 19. pontjaiban dr. Torgyán József a 37. § (2) bekezdésének elhagyását, illetőleg a 39. § (4) bekezdésének módosítását javasolja. Ezekben az összeférhetetlenségi szabályokat kívánja megváltoztatni. A javaslatokat az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérdezem, a tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 195 nem szavazattal, 64 igen szavazattal szemben, 9 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 21. és 23. pontja tartalmában összetartozó, ugyancsak összefügg az ajánlás 22., 24. és 25. pontja. A két javaslatsor egymás mellett nem fogadható el, mivel egy-egy elemük kizárja egymást. Mindkét indítvány azt az esetet szabályozza, amikor az ügyész köteles az utasítás végrehajtását megtagadni.
Először dr. Áder János javaslatát teszem fel szavazásra a 22., 24. és 25. pontok szerint. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 196 nem szavazattal, 68 igen szavazattal szemben, 2 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat nem fogadta el.
Most Torgyán József javaslatát teszem fel szavazásra a 21. és 23. pontok szerint. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 204 nem szavazattal, 64 igen szavazattal szemben, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
(17.50)
Most az ajánlás 38. pontját teszem fel szavazásra, amelyben Áder János a törvényjavaslat 99. § (5) bekezdésének kiegészítését kezdeményezi. Ebben az ügyészség által kezelt személyes adatkezelés egyik szabályát kívánja megváltoztatni. A javaslatot az alkotmányügyi bizottság támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 257 igen szavazattal, 12 ellenében, 3 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.
Az ajánlás 40. pontjában dr. Sepsey Tamás a törvényjavaslat 111. § (1) bekezdésében az ügyészségről szóló törvény 23. §-a helyébe új rendelkezést javasol. Ebben az ügyészek, ügyészségi titkárok, fogalmazók, nyomozók ellen indítható büntetőeljárás, őrizetbevétel és rendőrhatósági kényszerintézkedés alkalmazásának szabálya módosítását kezdeményezi. A javaslatot az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 200 nem szavazattal, 58 igen szavazattal szemben, 5 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem támogatja.
Az ajánlás 42. pontjában Torgyán József és Varga István a törvényjavaslat 111. § (2) bekezdés a) pontja utolsó francia bekezdésének elhagyását kezdeményezik. Ebben az ügyészségről szóló törvény egyik rendelkezésének hatályban tartását indítványozzák. A javaslat nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, de az érintett képviselőcsoportok kérték a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 208 nem szavazattal, 48 igen szavazattal szemben, 10 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra várhatóan a jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me