GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Tisztelt Miniszterelnök Úr! A kérdésem nem egyedi, bár amit most önnek elmondok, Komárom-Esztergom megye egy községi önkormányzatát, Környét érinti, de sajnos az egész országban jellemző a következő ügy.
Van egy, korábban községi önkormányzati tulajdonban lévő 25 hektáros terület - amelyet a legeltetési társulat használt -, amely államosításkor állami tulajdonba került, majd a Tatabányai Szénbányák szakszervezetének kezelésébe.
(14.10)
Az önkormányzat benyújtotta erre az igényét, a tulajdonába szerette volna venni, több mint egy éve ígérgették, a vagyont ideiglenesen kezelő szervezet ígéretet is adott számukra, hogy mikor majd a tárgyalás lesz, meghívják őket, természetesen nem hívták meg. A szakszervezet, a Tatabányai Szénbányák szakszervezete, együttműködve sajnos az ÁV-vel, szépen eladta, méghozzá körülbelül 5 millió forintért azt a forgalmi értékre körülbelül 50 millió forintot érő ingatlant, amely egy horgásztanyával, horgásztavakkal és egy nagy kiterjedésű, tehát 25 hektáros ingatlannal jár. Ez olyan pihenőterület volt, ahova a tanárok kivitték a diákokat, horgászparadicsom volt - tehát egy község, Környe község jogos tulajdonának tartotta. És ezért erkölcstelen dolog az, hogy mivel nem is a tulajdonában volt a szakszervezetnek, hanem csak kezelésében, mégis eladták egy tatabányai kft.-nek.
Miniszterelnök úr, hat hónapja győztek önök, abszolút többséget szereztek, közel öt hónapja működik a szakértő, szociálisan érzékeny kormány. A szakértelmet az ember már elfelejtette, de azt az erkölcstelenséget, hogy a szakszervezeti vezetők a kezelésükben lévő értékes ingatlant eladják, nem tudjuk elfogadni. Tehát kérdésem önhöz mint pártelnökhöz és mint kormányfőhöz is: mit tesz a kormány, hogy ezeket az erkölcstelenségeket megállítsa? Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me