DR. GERÓCS JÓZSEF

Full text search

DR. GERÓCS JÓZSEF
DR. GERÓCS JÓZSEF (FKGP): ... ennek a törvénynek a várható következményeit mondom! Mondtam azt is, hogy én nem foglalkozom a jogi résszel, hiszen nem értek hozzá. Állatorvos vagyok, hogy foglalkozzam én jogi törvényekkel? Én csak azokat a dolgokat mondtam el, amik az én negyvenéves gyakorlatomban történtek, és ami jelenleg is történik a környezetemben. El is mondtam, hogy a jogi dolgokkal kik foglalkoztak helyettem, illetőleg előttem, és nem is akarok a jogi dolgokba belegabalyodni.
(15.20)
Ideje lenne, ha a kormány a magyar viszonyoknak megfelelően a szarvasmarha, sertés-, juh- és baromfitenyésztésre egy megfelelő tervezetet dolgozna ki és ezt a lakosok, a gazdák tudomására is hoznák. Jó lenne, ha a szarvasmarha-tenyésztésnél is megtörténne a fajtaválasztás, aztán megfelelő árakat, megfelelő támogatást kapna a mezőgazdaság, a támogatást pedig nem a vállalatok kapnák meg, hanem a termelők. Ugyanis a Drávatej felemelte a tej literjét tíz forinttal, viszont egy forinttal vagy egy forint ötven fillérrel fog többet fizetni a tej áráért, de ezt a támogatást az államtól kapja, tehát nem ő maga gazdálkodja ki.
A szövetkezeteknek véleményem szerint át kellene alakulni ilyen integrációs és szolgáltató szövetkezetté. Fel kellene vállalnia a kisgazdaságok földhasználatát is, a talajművelést, szállítást, tárolást, értékesítést és ezt tisztességesen egymás között el kellene végezni. A szövetkezetek így többletbevételhez jutnának, a kisgazdaságok problémái pedig így megoldódnának.
Ez a törvényjavaslat így, ebben a formában számunkra teljesen elfogadhatatlan. Bár tudjuk, hogy megszavazzák, ezért is mondtam azt, hogy jó lenne, ha a szövetkezeteknek és a kisgazdaságoknak az elkövetkezendő időben egy ilyen integrációs szerepet tudnának biztosítani. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me