DR. SOLYMOSI JÓZSEF

Full text search

DR. SOLYMOSI JÓZSEF
DR. SOLYMOSI JÓZSEF (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr.
Nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Gyimóthy Géza ilyen hosszasan beszélt az Agrárszövetségről, de néhány területen mégis szeretném korrigálni.
Legelőször abban, hogy az Agrárszövetség soha nem mondta azt, hogy kisgazda programmal indul a választáson; azt viszont mondta, hogy közel állnak hozzá a klasszikus értelemben vett kisgazda eszmék, és ezeken az elvein ma sem változtat.
Azt sem mondtuk soha, hogy mi úgy gondoljuk, hogy a kisgazdapárt nem fog bekerülni a parlamentbe, csak az Agrárszövetség; az viszont tény, hogy ma a kisgazdapárt alkot parlamenti frakciót, az Agrárszövetségből pedig csak egyedül jómagam kerültem be.
S hangsúlyoztuk azt is nagyon sokszor - és ma is hangsúlyozzuk - és rosszalljuk, hogy mind a választás előtt, mind a választás utáni időszakban is rendkívül megosztott az agrártársadalom. Azt hiszem, nekünk most azon kellene dolgoznunk itt a parlamentben - de ezt elmondtam egy héttel ezelőtt is -, hogy hogyan tudnánk mi, agrárvilágból kikerülők kicsit közelebb kerülni egymáshoz. Azt hiszem, túl kellene lépni most már ezen a mindenáron való szövetkezetivezető-ellenességen; hiszen a szövetkezetek döntő többségében ezeket a gondokat, ezeket a problémákat már elrendezték.
(14.00)
(A jegyzői székben dr. Szilágyiné Császár Teréziát dr. Kiss Róbert váltja fel.)
A vagyonnevesítéssel kapcsolatban pedig talán azt is példaként lehetne hozni, ahol úgy mentek a dolgok, ahogy a kisgazdapárt is el tudta volna fogadni és talán nem árulok el titkot azzal, hogy e Ház falai között is van talán olyan szövetkezeti vezető, aki sok éves, akár 25 éves szövetkezeti tagság után is annyi szövetkezeti részhez jutott, mint az a takarítónő vagy az a traktoros, aki szintén 25 évet dolgozott egy szövetkezetben. De erről talán majd máskor egy kicsit még részletesebben is beszélgethetünk. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me